search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 16:25
MENU CLOSE

Γραμματικό: Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε παιδική κατασκήνωση και η ιδιοκτήτρια τα ρίχνει στο… επισκεπτήριο

26.06.2024 20:28
kataskinwsi
Eurokinissi

Δεκάδες παιδιά έφυγαν άρον άρον και σε κακή κατάσταση από κατασκήνωση στο Γραμματικό, καθώς πολλά εμφάνισαν πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας προχθές Δευτέρα.

Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης υποστηρίζουν ότι μάλλον τα μαζικά περιστατικά οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα που εικάζουν ότι μεταδόθηκε στο επισκεπτήριο του Σαββάτου. Λένε επίσης ότι έστειλαν για χημική ανάλυση δείγματα από το φαγητό που κατανάλωσαν την Κυριακή το βράδυ και από το νερό στις εγκαταστάσεις αλλά δεν προκύπτει τροφική δηλητηρίαση.

Ωστόσο κάποιοι γονείς εκφράζουν αμφιβολίες και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους δηλητηρίαση, είτε από το φαγητό είτε από το νερό.

Σύμφωνα με μητέρα παιδιού «το βράδυ της Κυριακής τα παιδιά έφαγαν χοιρινό καλαμάκι και λουκάνικο και το πρωί της Δευτέρας ξύπνησαν με διάρροιες και στομαχικές διαταραχές».

«Το νερό μύριζε σαν βόθρος»

«Αμφέβαλα διότι μεσολάβησαν λίγες μόνο ώρες μετά το βραδινό γεύμα. Επιπλέον αρκετά παιδιά παραπονέθηκαν για την γεύση του νερού. “Μύριζε σαν βόθρος” μου είπε το δικό μου παιδί, το οποίο ακόμα κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δυο 24ωρα μετά το συμβάν, ψήνεται στο πυρετό» προσθέτει η μητέρα.

Στην κατασκήνωση σύμφωνα με πληροφορίες φιλοξενούνται περίπου 900 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών.

Η Μάγδα Αθητάκη, ιδιοκτήτρια της κατασκήνωσης, μίλησε στην εκπομπή Live News του Mega, για το περιστατικό, αναφέροντας ότι το λάθος ήταν η πραγματοποίηση επισκεπτηρίου στην κατασκήνωση.

«Έκανα το λάθος να κάνω επισκεπτήριο. Το Σάββατο το απόγευμα έγινε το επισκεπτήριο και την Κυριακή το βράδυ ξεκίνησαν τα κρούσματα», δήλωσε η κ. Αθητάκη.

Και πρόσθεσε πως «έχω αναλύσεις τόσο από τον δήμο όσο και δικές μου. Η τελευταία ανάλυση ήταν στις 19/6. Όταν προέκυψε το περιστατικό, επειδή τηρώ τις προδιαγραφές ISO, κράτησα δείγματα φαγητού και την επόμενη μέρα τα έστειλα στο Χημείο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα δείγματα δεν είχαν κανένα πρόβλημα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκήνωσης, η απομάκρυνση των παιδιών έγινε λόγω συμπτωμάτων ιογενούς γαστρεντερίτιδας και «σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τροφική δηλητηρίαση από φαγητό ή νερό».

Διαβάστε επίσης:

Φυλακές Κορυδαλλού: Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 35χρονου που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στη συμπλοκή

Φωτιές σε Ορθοβούνι Καλαμπάκας και σε Δρυμό Ωραιοκάστρου – SMS από το «112» για απομάκρυνση – Πού μαίνονται πυρκαγιές

Αναβλήθηκε η δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ για ενδοοικογενειακή βία – Παραμένει κρατούμενος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 16:25