search
ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 19:41
MENU CLOSE

Για τις 5 Ιουλίου διακόπηκε η δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ

26.06.2024 10:58
diki_karaivaz_new

Για τις 5 Ιουλίου διακόπηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δύο αδελφών που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Αίτημα για διακοπή της δίκης υπέβαλλε συνήγορος από την πλευρά της οικογένειας του θύματος. Ακόμη αίτημα για αναβολή της δίκης υπέβαλλε ο δικηγόρος της χήρας και του γιού του θύματος.

Στη σχετική τοποθέτησή του ο συνήγορος της χήρας και του γιου του αδικοχαμένου δημοσιογράφου επικαλέστηκε πρόβλημα στην ενημέρωση του επί στοιχείων της υπόθεσης εξαιτίας των εξελίξεων με τον μέχρι πρότινος δικηγόρο των οικείων του Γιώργου Καραϊβάζ, Απόστολο Λύτρα.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία που θα εισφέρουμε θα αλλάξουν την πορεία της υπόθεσης», τόνισε μεταξύ άλλων ο συνήγορος.

Το δικαστήριο, έχοντας κριτήριο κυρίως τον χρόνο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων που συμπληρώνουν 18μηνο τον Οκτώβριο, αποφάσισε την διακοπή της δίκης.

Να σημειωθεί ότι εκφωνήθηκαν τα ονόματα 31 μαρτύρων κατηγορίας. Τρεις έλειπαν και το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή τους. Η υπεράσπιση πρότεινε πέντε μάρτυρες για τον έναν και οχτώ για τον δεύτερο κατηγορούμενο.

Τα δύο αδέλφια, 41 και 49 ετών, μετήχθησαν λίγο νωρίτερα στα δικαστήρια αντιμέτωπα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, πράξη η οποία, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ήταν προϊόν «συμβολαίου θανάτου» με άγνωστους μέχρι σήμερα, εκείνους που παρήγγειλαν την εκτέλεση του δημοσιογράφου, αλλά και όσους άλλους συμμετείχαν στην υλοποίηση του φονικού σχεδίου.

Η έρευνα για το κρίσιμο σκέλος της υπόθεσης συνεχίζεται και σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να υπάρχουν προς αξιοποίηση σημαντικά ευρήματα.

Έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρέθηκαν συγγενείς του δημοσιογράφου αλλά και φίλοι, οι οποίοι όλοι τόνισαν σε ιδιαίτερα συγκινητικό και φορτισμένο κλίμα ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία ισχυριζόμενοι πως δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την δολοφονία του δημοσιογράφου, θέση που διατύπωσαν αμέσως μετά την σύλληψη τους δύο χρόνια μετά τις θανατηφόρες σφαίρες που δέχθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Ο μικρότερος σε ηλικία φαίνεται να αρνείται εντελώς την παρουσία του στον Άλιμο την επίμαχη ημέρα, ενώ ο αδελφός του φαίνεται να ισχυρίζεται ότι βρέθηκε στην περιοχή για επαγγελματικούς λόγους.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την δολοφονία τον Μάιο του 2023, γεγονός που σημαίνει ότι η δίκη πρέπει να «τρέξει» με γοργούς ρυθμούς καθώς το φθινόπωρο συμπληρώνεται για τα δύο αδέλφια το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των 18 μηνών.

Διαβάστε επίσης:

Ρέθυμνο: Υπό έλεγχο η φωτιά στα Ακούμια – Συνεχίζουν να επιχειρούν οι άνδρες της πυροσβεστικής

Σφοδρές αντιδράσεις για το παιδί ΑμεΑ που ταξίδεψε σε γκαράζ πλοίου – Τι απαντά το Λιμενικό (Video)

Τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών: Οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε σοβαρά τραυματισμένη 17χρονη (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 19:39