search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 16:22
MENU CLOSE

Φωτιά στο Ορθοβούνι Καλαμπάκας, SMS από το «112» για απομάκρυνση – Πού αλλού μαίνονται πυρκαγιές

26.06.2024 18:16
Untitled design

Συναγερμός για νέες φωτιές έχει σημάνει στην πυροσβεστική, καθώς νέα πύρινα μέτωπα καταγράφονται στη χώρα.

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε δασική έκταση στο Ορθοβούνι Καλαμπάκας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τις δυνάμεις τς τοπικής αυτοδιοίκησης δίνουν μάχη να μην μπει στο χωριό, το οποίο έχει εκκενωθεί.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 19 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 στους πολίτες να απομακρυνθούν προς τοπική κοινότητα Τρυγόνας.

Αναζωπύρωση στη φωτιά στο Ρέθυμνο

Αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Ακούμια Ρεθύμνου μέσα στην έκταση που ξέσπασε χθες το βράδυ φωτιά και η οποία είχε οριοθετηθεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Παράλληλα, στις 12 το μεσημέρι ξέσπασε μία ακόμη φωτιά στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν με ρίψεις νερού να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά και επέστρεψαν στη φωτιά στην περιοχή Ακούμια.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Δρυμό Ωραιοκάστρου

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στον Δρυμό Ωραιοκάστρου. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομαδες πεζοπόρου τμήματος και 1 ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα και έξω από την πόλη της Λάρισας και ειδικότερα στον επαρχιακό δρόμο Γιάννουλη – Αμπελώνα, δίπλα από κέντρο εκδηλώσεων. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 19 πυροσβέστες, 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος. 

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Λακωνία

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 10 το πρωί της Τετάρτης σε δασική έκταση βόρεια του οικισμού Μεγάλη Σπηλιά στη Λακωνία. Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεσή της 47 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 15 οχήματα, ενώ εναέριες ρίψεις νερού πραγματοποιεί 1 ελικόπτερο.

Η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο στο βουνό.

Υπό έλεγχο η φωτιά στις Αφίδνες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση το μεσημέρι της Τετάρτης στις Αφίδνες προς Δροσοπηγή. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 8 οχήματα με 37 πυροσβέστες και 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος. 

Διαβάστε επίσης:

Europride στη Θεσσαλονίκη: Με…Family Pride στο Λευκό Πύργο, απαντά η εθνικιστική «ΕΟΝ»-«Βάλτε τέλος στην παράνοια τους»

«Πόλεμος» δικηγόρων και Αρείου Πάγου για την υπόθεση Λύτρα

Αναβλήθηκε η δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ για ενδοοικογενειακή βία – Παραμένει κρατούμενος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 16:22