search
ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 14:04
MENU CLOSE

Φυλακές Κορυδαλλού: Ομολόγησε ο δράστης της άγριας δολοφονίας – Έσφαξε τον συγκρατούμενό του για τον… κλιματισμό

26.06.2024 21:08
fylakes-korydallos-1

Στην ταυτοποίηση του δράστη της άγριας δολοφονίας βαρυποινίτη στις φυλακές Κορυδαλλού, έπειτα από άγρια συμπλοκή μεταξύ κρατούμενων για τη… θερμοκρασία του κλιματισμού, έφτασαν οι Αρχές, μετά την έρευνα που διεξήγαγαν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Δράστης της δολοφονίας του 35χρονου Αλβανού βαρυποινίτη, Αλφόνς Ντότσι στη Δ’ πτέρυγα των φυλακών είναι ένας 42χρονος συμπατριώτης του, o Χαλίλο Τζουλιάνο.

Ο βαρυποινίτης κρατούμενος ομολόγησε την ανθρωποκτονία και τον σοβαρό τραυματισμό, των συγκρατούμενών του μετά την ταυτοποίηση.

Ο ίδιος φαίνεται να ταυτοποιήθηκε από ανάλυση βιντεοληπτικών υλικών και κατά την εξέτασή του από τον Ανθρωποκτονιών ομολόγησε την πράξη του.

Κατά πληροφορίες, o δράστης είχε αποδράσει μαζί με το θύμα κατά το παρελθόν. Εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για δολοφονία ενός 35χρονου Αλβανού και του 23μηνών γιου στην Καλαμάτα το 2011. Επάνω του βρέθηκε ένα κουζινομαχαιρο, το οποίο είναι το όπλο του εγκλήματος, ωστόσο δεν έχει γνωστό πού το βρήκε.

Το 35χρονο θύμα θεωρείτο άτομο υψηλού κινδύνου. Κατηγορούνταν για 2 ανθρωποκτονίες και μία απόδραση το 2018. Μία εκ των δύο ανθρωποκτονιών ήταν το 2014 όταν σκότωσε εν ψυχρώ τον ιδιοκτήτη καταστήματος στην Ελευσίνα κατά τη διάρκεια ληστείας. Το 2018 είχε καταφέρει να δραπετεύσει από το όχημα μεταφοράς κρατουμένων στο λιμάνι του Πειραιά. Λίγες ημέρες μετά είχε συλληφθεί μετά από επιχείρηση των Αρχών.

Το χρονικό

Η συμπλοκή ξέσπασε για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα λόγω ζέστης όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Στην 4η πτέρυγα, όπου κρατούνται κυρίως Αλβανοί βαρυποινίτες, συνεπλάκησαν αυτοί που δεν ήθελαν να επιστρέψουν στα κελιά με αυτούς που επιθυμούσαν λόγω υψηλών θερμοκρασιών και κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις.

Από την συμπλοκή κατέληξε νεκρός από μαχαίρωμα ο 35χρονος Αλβανός και τραυματίστηκε ακόμη ένας 45χρονος Κοσοβάρος. Ο τραυματίας εξέτιε ποινή για ναρκωτικά. 

Αφορμή για την συμπλοκή φαίνεται πως δόθηκε όταν οι υπεύθυνοι των Φυλακών ζήτησαν από τους κρατούμενους να επιστρέψουν στα κελιά τους λόγω υψηλών θερμοκρασιώνκάποιοι δέχτηκαν και κάποιοι αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αιματηρή συμπλοκή που φαίνεται ό,τι οφειλόταν στο ποια ομάδα θα είχε τον πρώτο λόγο.

Η συμπλοκή πήρε έκταση με αυτοσχέδια μαχαίρια και ρόπαλα. Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

Εκδηλώθηκαν 33 φωτιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Παραλίες: Πετσέτα στην άμμο για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια – «Φωτιά» οι τιμές για μια ξαπλώστρα

Φωτιά στην Ύδρα: Στην παραλία του Αγ. Νικολάου βρίσκονταν οι επιβάτες της θαλαμηγού – Έφυγαν ανενόχλητοι χωρίς να καταθέσουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 14:01