search
ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 15:35
MENU CLOSE

Europride: Με μεσαιωνική διαμαρτυρία… Family Pride απαντούν οι ακροδεξιοί – Ετοιμάζουν εικόνες και θυμιατά

26.06.2024 17:25
eon thessaloniki – family pride – new

Του… pride θα γίνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς η «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία» αποφάσισε να διοργανώσει το Family Pride, για να πάει κόντρα στο Europride, την πανευρωπαϊκή διεθνή εκδήλωση του LGBTI κινήματος που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη και θα κορυφωθεί με τη μεγάλη παρέλαση στις 29 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης ΕΟΝ,  το Family Pride θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο. Αντίστοιχη συγκέντρωση θα διοργανωθεί και στην Αθήνα, στο Παλαιό Φάληρο, στο μνημείο υποβρυχίων.

«Βάλτε τέλος στην παράνοια τους, πες τα πράγματά με το όνομά τους», αναφέρουν οι διοργανωτές του αποκαλούμενου «Family Pride», προσθέτοντας: «Ο όρος “οικογένεια” είναι μοναδικός».

Όπως γράφουν στην σελίδα τους, η «ιδεολογία» της «Ελληνικής Ορθόδοξης Νεολαίας – Ε.Ο.Ν.» είναι «ο λαϊκός εθνικισμός, με σαφή Ορθόδοξη κι αντιοικουμενιστική βάση, Παραδοσιοκρατικό χαρακτήρα και ξεκάθαρο ελληνοκεντρικό προσανατολισμό, μακριά από ξενολατρικές και παγανιστικές αναφορές».

Μεταξύ άλλων αναφέρονται στη δημογραφική απειλή, υποστηρίζοντας πως «οι παραδοσιακές αξίες και ο θεσμός της οικογένειας δύνανται να αποτελέσουν ουσιαστικό αντίβαρο στο διαφαινόμενο αφανισμό του έθνους μας, διαφορετικά, μας περιμένει μία θέση δίπλα σε σπουδαίους λαούς που η ιστορία τους έληξε άδοξα, όπως οι Χετταίοι, οι Ίνκας, κ.λ.π».

«Είμαστε αντίθετοι στο κύμα του ψευδοδικαιωματισμού, που διακινείται από τα σκοτεινά κέντρα της Νέας Εποχής με σκοπό να αλώσει τις κοινωνίες και τις ταυτότητες των λαών», αναφέρουν επίσης.

Σημειώνεται πως σε αντίστοιχες διαμαρτυρίες ενάντια στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, πολίτες συγκεντρώθηκαν κρατώντας στα χέρια τους σταυρούς, εικόνες αγίων, κεριά, θυμιατά αλλά και την Αγία Γραφή διαβάζοντας προσευχές.

Διαβάστε επίσης:

«Πόλεμος» δικηγόρων και Αρείου Πάγου για την υπόθεση Λύτρα: Στο ΕΚ και το CCBE προσφεύγουν οι σύλλογοι για το κράτος δικαίου

Φωτιά στην Ύδρα: Μαραθώνια η απολογία του πλοιάρχου της θαλαμηγού – Αρνούνται τις κατηγορίες τα 13 μέλη του πληρώματος

Φωτιές σε Λακωνία και Ρέθυμνο – Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 15:34