search
ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 13:04
MENU CLOSE

Επίσκεψη Νετανιάχου στα σύνορα με τον Λίβανο – Υπόσχεται «νίκη» και σε αυτό το μέτωπο

26.06.2024 19:33
benajmin-netanyahu

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε τα σύνορα με τον Λίβανο, όπου παρακολούθησε μια στρατιωτική άσκηση που διεξάγεται εκεί ενώ σε δηλώσεις του υποστήριξε πως το Ισραήλ θα κερδίσει και σε αυτό το μέτωπο, εάν ξεσπάσει πόλεμος με τη Χεζμπολάχ.

Ο Νετανιάχου χαιρέτισε την άσκηση της 55ης Ταξιαρχίας Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών και την «αποφασιστικότητα των στρατιωτών να υπερασπιστούν τη χώρα», σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν ο στρατιωτικός γραμματέας του Νετανιάχου, Ρομάν Γκόφμαν, ο επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των Ισραηλινών Στρατιωτικών Υποστράτηγος Όρι Γκόρντιν και άλλοι κατώτεροι διοικητές.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι η «έντονη φάση» της μάχης κατά της Χαμάς στη Γάζα έχει σχεδόν τελειώσει, κάτι που θα επιτρέψει στις δυνάμεις να κινηθούν στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο για να αντιμετωπίσουν τη Χεζμπολάχ.

Στην πρώτη του συνέντευξη στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης από την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι αναμένει η χερσαία επιχείρηση στην πόλη Ράφα, στη νότια Γάζα, να ολοκληρωθεί σύντομα.

Αλλά τόνισε ότι «δεν σημαίνει ότι ο πόλεμος πρόκειται να τελειώσει», με τη δράση να συνεχίζεται έως ότου η Χαμάς εκδιωχθεί πλήρως από την εξουσία.

Απευθυνόμενος στις κλιμακούμενες εχθροπραξίες με τη Χεζμπολάχ, που έχουν εγείρει φόβους για έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο, είπε: «Μπορούμε να πολεμήσουμε σε πολλά μέτωπα και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε».

Διαβάστε επίσης:

Στις Βρυξέλλες την Πέμπτη ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Επίθεση Μελόνι κατά ΕΕ για την παρασκηνιακή συμφωνία για τα κορυφαία αξιώματα – «Γραφειοκρατικός γίγαντας» οι Βρυξέλλες

Μπελέρης από φυλακή: Ο Ράμα δεν με θέλει στα πόδια του – Στόχος του η διοίκηση του δήμου Χειμάρρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 13:02