search
ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 12:52
MENU CLOSE

Εντός του Ιουλίου στη Βουλή οι πρόσθετες ρυθμίσεις για την ενδοοικογενειακή βία

26.06.2024 19:59
floridis

Εντός του Ιουλίου θα κατατεθούν προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή οι πρόσθετες ρυθμίσεις που εξαγγέλθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη για την ενδοοικογενειακή βία

Σύμφωνα πάντως, με την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Μπούγα, η Ελλάδα διαθέτει ίσως το πιο πλήρες πλέγμα διατάξεων για την προστασία των θυμάτων είτε έμφυλης βίας, είτε γυναικών που υφίστανται βία.

Ο κ. Μπούγας σε παρέμβαση του στη Βουλή, στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφερε ότι με το πλέγμα αυτών των διατάξεων προβλέπεται η ενθάρρυνση του θύματος να καταγγείλει τον δράστη, με την προστασία του από το χρονικό διάστημα που θα αναφερθεί στις αρχές μέχρι τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος και, βεβαίως από την εκκίνηση της ποινικής διαδικασίας, την ταχεία διεκπεραίωση της υπόθεσης και της ακροαματικής διαδικασίας για να αποφανθεί το δικαστήριο αν πρέπει και πως να τιμωρηθεί.

Την ποινικοποίηση της γυναικοκτονίας ως αυτοτελούς εγκλήματος ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί άλλο στην Ελλάδα η μία γυναικοκτονία να διαδέχεται την άλλη». 

Απαντώντας ο υφυπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι «σήμερα το δικαστήριο επιβάλλει την ισόβια κάθειρξη υποχρεωτικά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ενώ το δικαστήριο δύναται να τιμωρεί βαρύτερα βάσει του φύλου του θύματος».

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για Κεντροαριστερά: Ανοιχτός για συνεργασία σε κοινοβουλευτικό και προγραμματικό επίπεδο – Επιμένει στην προσφυγή στη βάση

Υπουργείο Άμυνας: Φεύγει το «μνημείο Φλώρου», έρχεται ο Βαρώτσος – Λίφτινγκ με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά

Επίθεση Μελόνι κατά ΕΕ για την παρασκηνιακή συμφωνία για τα κορυφαία αξιώματα – «Γραφειοκρατικός γίγαντας» οι Βρυξέλλες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 12:42