search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 16:55
MENU CLOSE

Θρίλερ στο Διάστημα: Εγκλωβισμένοι στον ISS οι δύο αστροναύτες του «Starliner»

26.06.2024 17:35
starliner-new

Εγκλωβισμένοι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό παραμένουν εδώ και μέρες οι δύο αστροναύτες στο παρθενικό ταξίδι του σκάφους Starliner της Boeing.

Υπενθυμίζεται ότι η NASA ανέβαλε τρεις φορές την επιστροφή και πλέον δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία για το ταξίδι.

Αφού ξεκίνησε μια αποστολή οκτώ ημερών, οι Αμερικανοί αστροναύτες Sunita «Suni» Williams και Barry «Butch» Wilmore έχουν περάσει τώρα το μεγαλύτερο μέρος ενός μήνα στη διαστημική κάψουλα που είναι συνδεδεμένη με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώς οι μηχανικοί επεξεργάζονται τα προβλήματα του Starliner.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι «το πλήρωμα δεν πιέζεται για να εγκαταλείψει τον σταθμό, καθώς υπάρχουν πολλές προμήθειες σε τροχιά και το πρόγραμμα του σταθμού είναι σχετικά ανοιχτό μέχρι τα μέσα Αυγούστου».

Το Starliner εκτοξεύτηκε στο διάστημα στις 5 Ιουνίου από τον διαστημικό σταθμό Cape Canaveral της Φλόριντα μετά από δύο προηγούμενες ανεπιτυχείς εκτοξεύσεις στις 6 Μαΐου και την 1η Ιουνίου αντίστοιχα.

Με ένα χρόνο καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα και 1,5 δισ. δολάρια πάνω από τον προϋπολογισμό, η συγκεκριμένη αποστολή της Nasa-Boeing αντιμετώπισε προβλήματα πολύ πριν από την επίσημη εκτόξευσή της, όπως προβλήματα με τους προωθητήρες ελέγχου αντίδρασης και διαρροές ηλίου.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Οι πεινασμένοι Παλαιστίνιοι τώρα αντιμέτωποι με τον καύσωνα στα καταφύγια -«Έντομα και κουνούπια μας τσιμπούν όλη τη νύχτα»

Κένυα: Μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις ο πρόεδρος της χώρας αποσύρει το φορολογικό νομοσχέδιο – Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν (Photos/Videos)

Γερμανία: Νεκρός ο 20χρονος ελληνικής καταγωγής μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από 10 άτομα – Νοσηλεύεται ο φίλος του τραυματισμένος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 16:55