search
ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 18:33
MENU CLOSE

Μπελέρης από φυλακή: Ο Ράμα δεν με θέλει στα πόδια του – Στόχος του η διοίκηση του δήμου Χειμάρρας

26.06.2024 17:48
fredi-new

Μήνυμα από τη φυλακή στέλνει ο Φρέντι Μπελέρης, στον απόηχο της καταδίκης του, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας. «Περίμενα την καταδικαστική απόφαση – Δυστυχώς για εμάς το κράτος δικαίου, το δικαίωμα στο εκλέγειν και το εκλέγεσθαι δεν είναι δεδομένο» τονίζει μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο, αφού η χθεσινή (Τρίτη) απόφαση του εφετείου των Τιράνων επαναλαμβάνει την πρωτόδικη απόφαση για φυλάκιση δύο ετών.

Η απόφαση αυτή ανέτρεψε τις εκτιμήσεις ότι αναμενόταν μείωση της ποινής και αποφυλάκισης του ομογενούς πολιτικού. 

«Ο κύριος Ράμα θέλει να κάνει γρήγορα εκλογές και να μην είμαι εγώ μπλεγμένος στα πόδια του» σημειώνει ο κ. Μπελέρης. «Στόχος του ήταν να μην επιτρέψει να πάρουμε τη διοίκηση του δήμου Χειμάρρας» προσθέτει. 

Η δήλωση Μπελέρη:

«Δυστυχώς για εμάς το κράτος δικαίου, το δικαίωμα στο εκλέγειν και το εκλέγεσθαι δεν είναι δεδομένο.

Ο κύριος Ράμα θέλει να κάνει γρήγορα εκλογές και να μην είμαι εγώ μπλεγμένος στα πόδια του. Πιστεύω αυτό να πεισμώσει τους Χειμαριώτες και να του δώσουν την απάντηση που πρέπει.

Παρόλο τις πληροφορίες περίμενα την απόφαση αυτή, και με φίλους το είχα ξεκαθαρίσει.

Στόχος του ήταν να μην επιτρέψει να πάρουμε τη διοίκηση του δήμου Χειμάρρας. Δεν θα τους προδώσω (τους Χειμαριώτες) ποτέ».

«Η απόφαση επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για το κράτος δικαίου στην Αλβανία»

 Σκληρή απάντηση έδωσε την Τρίτη το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προς τις αλβανικές αρχές, για την καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη.

«Η σημερινή απόφαση του Εφετείου Τιράνων έρχεται προς επίρρωση των ανησυχιών αυτών για το επίπεδο του κράτους δικαίου και της προστασίας των μειονοτήτων στην Αλβανία» επισημαίνεται.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, αποτελεί υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να του δοθεί η δυνατότητα να παρίσταται στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του, τον προσεχή Ιούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η Ελλάδα είχε εξαρχής εκφράσει την ανησυχία και τον προβληματισμό της για πολλές πτυχές της υπόθεσης που αφορά στην δικαστική δίωξη του εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη.

Ειδικότερα, οι επιφυλάξεις αφορούσαν την παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, τη φύση των αποδεικτικών στοιχείων που προσκομίστηκαν, την προεξόφληση της καταδίκης του, την επιβολή δυσανάλογης ποινής και τη στέρηση του δικαιώματος ορκωμοσίας του, με αποτέλεσμα ο Δήμος Χιμάρας να διοικείται εδώ και ένα χρόνο από πρόσωπα που δεν έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση.

Η σημερινή απόφαση του Εφετείου Τιράνων έρχεται προς επίρρωση των ανησυχιών αυτών για το επίπεδο του κράτους δικαίου και της προστασίας των μειονοτήτων στην Αλβανία. Σήμερα ο κ. Μπελέρης δεν είναι μόνο εκλεγμένος Δήμαρχος Χιμάρας. Είναι επίσης εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αποτελεί, συνεπώς, υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να του δοθεί η δυνατότητα να παρίσταται στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του, τον προσεχή Ιούλιο».

Διαβάστε επίσης:

Boeing: Κολλημένοι στο διάστημα 2 αστροναύτες λόγω προβλημάτων στο σκάφος Starliner

Κένυα: Μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις ο πρόεδρος της χώρας αποσύρει το φορολογικό νομοσχέδιο – Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν (Photos/Videos)

Το σενάριο της «συγκατοίκησης» και το «φάντασμα» της ακυβερνησίας πάνω από τη Γαλλία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 18:33