search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 20:24
MENU CLOSE

«Αυγή»: Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται «τσουνάμι» εξελίξεων και στον «Κόκκινο»

26.06.2024 08:52
syriza_media_new

Σήμερα στις 14.00 αναμένεται νέα γενική συνέλευση των 50 εργαζομένων στην Αυγή για οργάνωση των επόμενων κινήσεων με αφορμή την, όπως υποστηρίζεται, πολιτική απόφαση για την κατάργηση της καθημερινής έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας.

Διαβεβαιώσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας δεν έλαβαν από τον  διευθυντή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη και με τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου όταν έκαναν τις ανακοινώσεις και έλεγαν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι και απολύσεις θα γίνουν και ανησυχούν ότι «σειρά» συντόμως θα πάρει και ο ραδιοσταθμός «Στο κόκκινο 105,5».

Σε κατάσταση επαγρύπνησης βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στον ραδιοσταθμό. Εξετάζεται το ενδεχόμενο απεργίας αλληλεγγύης η οποία αναμένεται να τεθεί  προς συζήτηση σε γενική συνέλευση, πιθανόν αύριο.

Τις επόμενες ώρες οι εργαζόμενοι σε εφημερίδα και ιστοσελίδα σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε απεργιακή διαχείριση του avgi.gr κλιμακώνοντας τις δράσεις τους.

Οι εργαζόμενοι στην Αυγή σε ανακοίνωση τους, χθες τη νύχτα, σημειώνουν ότι η προηγούμενη αναστολή έκδοσης του φύλλου είχε γίνει επι χούντας και αναφέρουν:

«Ένας φανταστικός τίτλος ενός πρωτοσέλιδου της καθημερινής ΑΥΓΗΣ που δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ ξανά θα έγραφε για έναν “ξαφνικό θάνατο βασισμένο στο δόγμα του ΣΟΚ”

Εκπρόσωπος της Διοίκησης επικαλέστηκε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του ισχυρού μετόχου του ΣΥΡΙΖΑ ως λόγο για το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης, ενημερώνοντας συγχρόνως πως προς το παρόν θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι στην ιστοσελίδα της εφημερίδας και το Κυριακάτικο φύλλο. Κανένας οικονομικός απολογισμός, καμία παρουσίαση στοιχείων, κανένας σχεδιασμός ή σχέδιο βιωσιμότητας.

Σαν τα 20 λεπτά, όσο χρόνο κράτησε η ενημέρωση του εκπροσώπου της διοίκησης, να ισούνται με τα 72 χρόνια της βαριάς ιστορίας της ΑΥΓΗΣ

Η απόφαση του κλεισίματος, δηλαδή η απόφαση να μην παρεμβαίνει καθημερινά δημοσιογραφικά η φωνή της αριστεράς είναι πολιτική. Η ΑΥΓΗ είχε πάντα οικονομικά προβλήματα και πάντα επιβίωνε. Η πολιτική ηγεσία του κόμματος διαμεσου του Εκτελεστικού Γραφείου, ενός οργάνου αμφισβητούμενης νομιμότητας προκειμένου να λάβει αυτή την απόφαση, σκάλισε τα γράμματα στην ταφόπλακα.

Απέναντι στο ιστορικό και πολιτικό ατόπημα με βαριά συναίσθηση της ιστορίας μας οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε την προκήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη 26/06 με κεντρικό αίτημα την αναστολή της απόφασης για κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης. Την ίδια στιγμή, ζητάμε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την εξόφληση των δεδουλευμένων μας που αγγίζουν μέσα στα χρόνια τις 300.000 ευρώ, καθώς επίσης και άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Καλούμε τους αναγνώστες και τους φίλους της εφημερίδας, τον κόσμο της αριστεράς, τα σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, να σταθούν αλληλεγγύοι/ες και να στηρίξουν τον αγώνα που ξεκινάμε για την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο της ΑΥΓΗΣ».

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Κλείνει η εφημερίδα Metrosport – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Euro και «Ναυάγιο» κατάφεραν τις καλύτερες τηλεθεάσεις του τριήμερου

Alpha: Και επισήμως ο Γιώργος Θαναηλάκης στο «Deal»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 20:22