search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 21:20
MENU CLOSE

Associated Press: Στοίχημα των 100 εκατ. δολαρίων η ίδρυση νέου επενδυτικού οργανισμού για τις ειδήσεις

26.06.2024 10:43
associated_press_new

Έναν ανεξάρτητο -αδελφό- φιλανθρωπικό οργανισμό ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated (AP) στις ΗΠΑ, ώστε να μπορεί να υποστηρίζει και να ενισχύσει τα σχέδια του για τις τοπικές και πολιτειακές ειδήσεις καθώς από τη φύση του, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, δεν μπορεί να το κάνει μέχρι τώρα.

Ο νέος οργανισμός του AP θα επιτρέπει στο πρακτορείο να συγκεντρώνει κεφάλαια μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις για υποστηρίξει την τοπική ειδησεογραφία.

«Θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε αυτό που κάνουμε και να το αναπτύξουμε, προσθέτοντας νέες δημοσιογραφικές υπηρεσίες», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του AP, Ντέιζι Βιράσινγκαμ στον ειδησεογραφικό οργανισμό Axios.

Τo ίδρυμα του AP για τη Δημοσιογραφία (AP Fund for Journalism) έχει ήδη συσταθεί και αναμένει την έγκριση της αμερικανικής υπηρεσίας δημοσιονομικών ελέγχων, της περίφημης IRS, για να λειτουργήσει.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα, με έδρα το Ντελαγουερ της Βιρτζίνια, θα διευθύνεται από ένα ανεξάρτητο διοικητικό συμβούλιο τη στελέχωση του οποίο θα κάνει το AP.

Αρχικός στόχος του Associated Press μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού του, είναι να δημιουργήσει ένα αποθεματικό περίπου 100 εκατ. δολαρίων. Το ποσό αυτό θα επενδυθεί στην υποστήριξη του δημοσιογραφικού έργου του αλλά και εκείνου άλλων τοπικών ειδησεογραφικών δομών.

Εντός του AP, κεφάλαια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη υπηρεσιών οι οποίες θα είναι σε θέση να εντοπίσουν μεγάλες βάσεις δεδομένων για το δίκτυο των γραφείων αλλά και για τοπικά ΜΜΕ. Θα μπορούσαν επίσης να επενδυθούν ποσά σε εκπαιδευτικά προγράμματα και υπηρεσίες γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη για τα κατά τόπους γραφεία του AP.

«Πεποίθηση μας είναι πως αυτό το οικοσύστημα το οποίο υποστηρίζει από συστάσεως του το AP, είναι ένας χώρος που  πρέπει να παρέμβουμε και να τον στηρίξουμε», τόνισε η διευθύνουσα του παγκόσμιου δημοσιογραφικού οργανισμού.

Διαβάστε επίσης:

Η Γη της Ελιάς: Η Αμαλία γράφει τον επίλογο της σεζόν αυριο το βράδυ

«Αυγή»: Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται «τσουνάμι» εξελίξεων και στον «Κόκκινο»

«Αυγή»: Δεν θα βγει ούτε το κυριακάτικο φύλλο – Σε 24ωρες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 21:20