search
ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 16:11
MENU CLOSE

Αποστολάκης: Τα γυρίζει για τα «μαύρα» ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ – Καμία κόντρα Κασσελάκη-Τσίπρα

26.06.2024 17:18
apostolakis_kasselakis_tsipras_2606_1920-1080_new

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Ευάγγελος Αποστολάκης μετά τη βόμβα που έριξε για τα «μαύρα» ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη μετά την αναφορά του ότι όλα τα κόμματα έχουν «μαύρα», σε συνομιλία του σήμερα με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «μαύρα» ταμεία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει, αλλά δεν υπάρχουν κόμματα στην Ελλάδα που να μην τα ενισχύει κάποιος», είπε για να προσθέσει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι πέραν πάσης υποψίας σε αυτά», καθώς δεν χρωστάει και κατά συνέπεια δεν υπάρχει θέμα. «Είπα τίποτα ψέματα;», διερωτήθηκε όταν δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε όσα είπε ένα 24ωρο νωρίτερα.

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πει κάτι και για τον Τσίπρα τουλάχιστον σε αυτά τα θέματα», επεσήμανε σε άλλο σημείο της συνομιλίας.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης σχολιάζοντας την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που άναψε φωτιές και η οποία ερμηνεύθηκε ως ένα μεγάλο καρφί στον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε πως «δεν βλέπω να υπάρχει κόντρα και διάθεση κόντρας μεταξύ Κασσελάκη και Τσίπρα», η οποία «δεν συμφέρει κανέναν, ούτε τον έναν, ούτε τον άλλο»

Αρνήθηκε δε, ότι οι αναφορές Κασσελάκη στόχευσαν στον Αλεξη Τσίπρα, αποδίδοντας τον θόρυβο που ξέσπασε στα ελληνικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι πάρα πολύ καλά. «Βελτιώνεται αρκετά γρήγορα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια λέξη που να μην είναι η πιο σωστή», είπε για να προσθέσει: 

«Θα μπορούσε να μη χρησιμοποιήσει τη λέξη “μαύρο” χρήμα. Ποια η πραγματικότητα, μεταξύ μας; Δεν υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν στα κόμματα; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω αντιληφθεί να έχει πάρει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνουν τα κόμματα, και δεν γίνονται καμπάνιες για να ενισχυθούν τα κόμματα»

Για τον ναύαρχο Αποστολάκη, «αν γίνεται, θα έπρεπε να γίνεται με θεσμοθετημένο τρόπο, να μπορεί να κάνει κάποιος μια χορηγία με διαδικασία, να φαίνεται δηλαδή, όπως είπε, αυτός που τα δίνει και αυτός που τα παίρνει».

Μετά τις αποχωρήσεις από τα όργανα των κ.κ. Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσούρα, ο κ. Αποστολάκης ανέφερε ότι «το να φεύγουν άνθρωποι δεν είναι καλό και ούτε πρέπει να το επιδιώκει κανείς», αλλά «από την άλλη μεριά όταν δεν συμφωνεί (σ.σ. κάποιος), όταν χαρακτηρίζει κάποιες κινήσεις λάθος, όταν δεν τον εμπνέει, δεν τον εκφράζει αυτό που είναι…». Ο ίδιος, όπως είπε, δεν είναι της άποψης των «διωγμών» ή των διαγραφών. «Ούτε να τους διώχνεις, ούτε να τους διαγράφεις, αλλά πρέπει να υπάρχει μια παράλληλη φιλοσοφία, ή είμαστε σε μια γραμμή που αποφασίζουμε ή ο καθένας λέει και κάνει τα δικά του», ανέφερε και στο ερώτημα εάν εκτιμά ότι θα φύγουν κι άλλοι, έριξε τα καρφιά του λέγοντας πως «αυτός που θα φύγει αναλαμβάνει και το ρίσκο που θα είναι αύριο»

Ο κ. Αποστολάκης ήταν ιδιαίτερα σκληρός για όλους όσοι αποχώρησαν. «Είναι θέμα βίτσιου δηλαδή, δεν πήραμε αυτό που θέλουμε, ας το τινάξουμε στον αέρα, να βάλουμε βόμβα. Ε, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Έγιναν οι διαδικασίες, βγήκε πρόεδρος, τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα», είπε. 

Απέρριψε την κριτική για τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη«ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε στην ανάρτηση-φωτιά-, λέγοντας πως εννοούσε επί προεδρίας του και συμπλήρωσε ότι οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζαμε είναι αυτό που θέλαμε; Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν και αλλάζουν. Με αυτή την έννοια μπορείτε να πείτε ότι αλλάζει. Αλίμονο εάν δεν άλλαζαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια πορεία, κάποια στιγμή άρχισε να φθίνει, αυτό πρέπει να  διορθωθεί, τι κάναμε λάθος…». Ως λάθος εκτιμά ότι ήταν η επικοινωνία με την κοινωνία και τα μηνύματα που περνούσε το κόμμα, λέγοντας πως αυτά πρέπει να μπουν σε διαφορετική φιλοσοφία. «Όταν κάποιος αναλαμβάνει ένα κόμμα, είναι ο πρόεδρος, δεν πρέπει να βάλει την προσωπική υπογραφή του; Να πάει το κόμμα εκεί που θέλει να το πάει;», διερωτήθηκε. 

«Τα όργανα συνεδριάζουν και όταν συνεδριάζουν και για να πάρουν μια απόφαση σου βγάζουν τη ψυχή και δεν την παίρνεις ποτέ», είπε, εκφράζοντας την ελπίδα να ισορροπήσουν τα πράγματα και να καταλαγιάσει η αναστάτωση.

Σε ό, τι αφορά στις εξελίξεις στην εφημερίδα «Αυγή», ο κ. Αποστολάκης είπε ότι πουλιέται ένα ευρώ ενώ στοιχίζει εφτά ευρώ, και δεν την παίρνει και κανείς. «Όλοι αυτοί που γκρινιάζουν.. Κανείς δεν πάει να την πάρει.. Πως θα σωθεί δηλαδή; Με θαύμα; Το θέμα είναι οι δημοσιογράφοι, και πρέπει να βρούμε λύση, είπε ο κ. Αποστολάκης.

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ: «Πραγματικός αντίπαλος της ΝΔ είναι οι αγώνες του λαού στους οποίους το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις»

Βούλα Κεχαγιά: «Αναπόφευκτη» η επιλογή να κλείσει το καθημερινό φύλλο της Αυγής

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει – Δεν μπορεί να αναμετρηθεί με τα προβλήματα του ελληνικού λαού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 16:05