search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 15:53
MENU CLOSE

Σε γραμμή Χεζμπολάχ για την Κύπρο ο Χακάν Φιντάν – Έντονη καταδίκη από τη Λευκωσία

25.06.2024 19:08
hakan fidan

Σε καταδίκη των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή της Κύπρου στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Μέση Ανατολή, προέβη με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι αναφορές σε στρατικοποίηση της Κύπρου από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, η οποία διατηρεί δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες παράνομα στην Κύπρο εδώ και πέντε δεκαετίες, είναι ευνόητα προκλητικές».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία προτάσσει την διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή και καταδικάζει την τουρκική στάση», συμπληρώνει το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Habertur ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

«Εδώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλη απειλή και κίνδυνο εξάπλωσης. Αυτός ο κίνδυνος θα συνεχιστεί όσο συνεχίζεται η γενοκτονία του Ισραήλ. Ειδικά τώρα, ο Λίβανος είναι στην ατζέντα. Το γεγονός ότι οι “παίκτες” στο Λίβανο απειλούν την Κύπρο είναι προάγγελος αυτού. Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις στην περιοχή της Συρίας. Επί του παρόντος, αυτές οι συγκρούσεις χαμηλής έντασης είναι πιθανό να προσελκύσουν άλλους παράγοντες» υποστήριξε ο Χακάν Φιντάν.

«Από την αρχή προειδοποιούσαμε τους παράγοντες στην Ευρώπη για την ελληνοκυπριακή διοίκηση (σ.σ στην Κύπρο). Το γεγονός ότι αυτός ο τόπος και τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή δεν θα ωφελήσει ούτε την «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση» ούτε την Ελλάδα. Η συμβουλή μας, αυτό που είπαμε στους Έλληνες, είναι να μείνετε μακριά από αυτά τα θέματα, γιατί όταν εμπλακείτε με αυτόν τον τρόπο στους εν εξελίξει πολέμους στη Μέση Ανατολή, αν γίνετε μέρος αυτών, θα έρθει η φωτιά και θα σας βρει.

Και είμαστε κι εμείς στην ίδια γεωγραφία, οπότε θα έρθει και θα μας βρει. Ως εκ τούτου, μεταφέρουμε στους αρμόδιους συνομιλητές μας χωρίς να διστάζουμε καθόλου τα συμπεράσματα που έχουμε αντλήσει από παρατηρήσεις που κάνουμε βάσει δεδομένων. Αυτοί εμπλέκονται επίσης σε διάφορα, ωστόσο όλοι οι περιφερειακοί παράγοντες πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχει έντονη στρατικοποίηση εκεί, και θα πρέπει να αποτραπεί η πιθανότητα να συμβεί κάτι εδώ στην περιοχή».

Διαβάστε επίσης:

Μπλόκο της Ρωσίας σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ – Ποια ελληνικά media είναι στη «μαύρη λίστα» του Κρεμλίνου

Χάος στην Κένυα: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο, απάντησε με πυρά η αστυνομία – Τουλάχιστον 10 νεκροί, πάνω από 50 τραυματίες (Photos/Videos)

«Κλείδωσε» η τριπλέτα Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας για την ηγεσία της ΕΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 15:53