search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 19:22
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης και αμφισβητίες μετράνε συμμάχους και ετοιμάζονται για την κεντρική επιτροπή – Προς φθινόπωρο οι κάλπες

25.06.2024 07:04
PASOK – ANDROULAKIS

Τα στρατόπεδα και τους συνεργάτες τους στο δρόμο προς τις εσωκομματικές εκλογές – που όλα δείχνουν ότι θα γίνουν τον Φθινόπωρο – συμπληρώνουν μέρα με τη μέρα οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ με το βλέμμα στραμμένο στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Κυριακής. 

Τα «καυτά» θέματα της Κεντρικής Επιτροπής 

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να έρθει δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές – κεντρικός πολιτικός στόχος – θα είναι ένα από τα καυτά θέματα της συζήτησης την Κυριακή. Οι επίδοξοι αρχηγού θεωρούν ότι το Κίνημα έχει ανάγκη από αλλαγή ηγεσίας γι’ αυτό και ζητούν εκλογές από τη βάση το νωρίτερο, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης αναγνωρίζει λάθη αλλά κάνει λόγο για «καταστροφολόγους». Την ίδια ώρα θέμα συζήτησης θα είναι και οι διεργασίες για ένα σχήμα ενωτικό ή υπερβατικό μεταξύ Αριστεράς και Κεντροαριστεράς

«Το 2019, άνοιξε και τότε μια συζήτηση ότι το ΠΑΣΟΚ τελείωσε. «“31% ο ΣΥΡΙΖΑ και 8% εμείς, να γίνουμε τάση του ΣΥΡΙΖΑ”, έλεγαν κάποιοι εκείνη την περίοδο. Κάποιοι διαφωνήσαμε και είπαμε “ναι δεν πήγαμε καλά, αλλά όχι και να γίνουμε τάση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε δυνατότητες”. Σήμερα είμαστε δύο μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ κι ακόμη και εάν ανοίξει ένας διάλογος με τις προοδευτικές δυνάμεις, δεν θα ανοίξει με ένα ΠΑΣΟΚ χωρίς δύναμη, χωρίς τη δυνατότητα να βάλει πρωταγωνιστικά την ατζέντα του. Το επισημαίνω γιατί με την ίδια ευκολία που σήμερα καταδικάζουμε την κυβερνητική μας προοπτική, και τότε καταδικάζαμε τη δυναμική μας σε έναν ευρύτερο χώρο προοδευτικών ανακατατάξεων», ήταν και το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος υπερασπίστηκε την πολιτική του και κατήγγειλε τυχοδιωκτισμούς και «παιχνίδια παρασκηνίου». 

Οι πρωτοβουλίες Ανδρουλάκη 

Σταθμός για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – θα αποτελέσει η πλατφόρμα που θα καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Θα προσπαθήσω η πρόταση να είναι όσο γίνεται πιο ενωτική και να καλύψει όλα όσα συζητήσαμε. Να βάλουμε και την πολιτική και τα πρόσωπα στην κρίση του λαού της παράταξης». Με αυτά τα λόγια δεσμεύτηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πρόσφατο Πολιτικό Συμβούλιο. 

Στη παρούσα φάση ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει απέναντι του αντιπάλους από διαφορετικές εσωκομματικές πτέρυγες και γενιές. Δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο που να τον αμφισβητεί και να τον πιέζει να επιταχύνει τις διαδικασίες. Όπως έχει γραφτεί και σε προηγούμενα ρεπορτάζ σίγουροι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο εν ενεργεία αρχηγός Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες προτάσεις θα καταθέσουν και οι αμφισβητίες, οι οποίες δε θα έχουν τεράστια απόσταση από τα όσα έχουν κατατεθεί επίσημα μέσω τηλεοπτικών παρεμβάσεων ή στο Πολιτικό Συμβούλιο. Οι προτάσεις των αμφισβητιών θα κατατεθούν ξεχωριστά. Οι συσχετισμοί στην Κεντρική Επιτροπή, παρά την εικόνα απομόνωσης του κ. Ανδρουλάκη στο Πολιτικό Συμβούλιο, εξακολουθούν να ευνοούν τους προεδρικούς.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. για revenge porn

Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών – Πού θα βασιστεί

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Στάθης Χατζηλάμπρος – Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 19:22