search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 18:47
MENU CLOSE

ΝΔ: Τεστ αντοχών στην κοινοβουλευτική ομάδα, μετά τον αποκλεισμό βουλευτών στον ανασχηματισμό 

25.06.2024 07:37
mitsotakis 55- new

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ έχει τόση σημασία καθώς το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να κλείσει όλα τα μέτωπα τα οποία άνοιξαν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και από την μη υπουργοποίηση πολλών νέων βουλευτών που περίμεναν άδικα στο ακουστικό τους. 

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν πολύ σημαντικό το να αποφορτιστεί η ΚΟ καθώς την ερχόμενη Δευτέρα έρχεται η εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν οι δυο πρώην πρωθυπουργοί και κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να σηματοδοτήσουν οι ομιλίες του Αντώνη Σαμάρα και του Κώστα Καραμανλή

Στόχος λοιπόν του Μεγάρου Μαξίμου είναι στην αυριανή διαδικασία να αποσυμπιεστούν όλοι οι βουλευτές που ο καθένας για τους δικούς του λόγους βρίσκεται στα κάγκελα.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε να υιοθετεί τις εισηγήσεις συνεργατών του για τη σύγκληση του οργάνου, προκειμένου να σταματήσει η τάση που υπάρχει σε πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να δημοσιοποιούν  τις  διαφορετικές απόψεις τους

Με δεδομένο  ότι πολλοί βουλευτές αισθάνθηκαν αδειασμένοι στον πρόσφατο ανασχηματισμό καθώς ενώ εχουν καταγραφεί ως  Μητσοτακικοί στην συνείδηση του κόσμου την ίδια ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους άφησε εκτός κυβέρνησης. 

Οι πιο ενοχλημένοι είναι αυτοί που ενώ διαφωνούσαν με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, νομοθέτημα που κυρίως αφορούσε τα ομόφιλόφυλα  ζευγάρια στο τέλος το υπερψήφισαν προκειμένου να μην κάνουν κακό στο κόμμα τους, ερχόμενοι μάλιστα σε ρήξη και με τους ψηφοφόρους τους. 

Αυτά τα στελέχη θεωρούσαν ότι θα επιβραβευθούν για την στάση τους, το Μέγαρο Μαξίμου θεώρησε ωστόσο αυτονόητη  την στήριξη τους προς στην κυβέρνηση.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, που ήταν πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Άγγελος Συρίγος  είναι κάποια από τα στελέχη που προφανώς έχουν λόγους να αισθάνονται ριγμένοι. Και οι τρεις θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να αποκτήσουν μία θέση υφυπουργού σε κάποιο χαρτοφυλάκιο καθώς έχουν στηρίξει την κυβέρνηση και στα πιο δύσκολα

Το γεγονός πάντως  ότι οι ΝΔ στις ευρωεκλογές έδειξε να έχει το 2 μπροστά στα ποσοστά της απελευθέρωσε πολλά στελέχη τα οποία σήμερα  εμφανίζονται  να θέλουν να μιλήσουν. 

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται από τα αυτά τα στελέχη να ασκηθεί σφοδρή κριτική και για τα μέτρα τα οποία παίρνει η κυβέρνηση στο ζήτημα της αντιμετωπισης της ακρίβειας και τα οποία εμφανίζονται να είναι ανεπαρκή  κορυφώνοντας την οργή των πολιτών. 

Ένα θέμα που με έμμεσο  αλλά σαφή τρόπο θα τεθεί από κάποιους βουλευτές είναι  και ο πολιτικός προσανατολισμός του ς κόμματος τους σε συνδιασμό με την εκλογή του νέου προέδρου. 

Όλα δείχνουν ότι για το θέμα  αυτό θα εκφραστούν αρκετές ενστάσεις δεδομένου ότι  ήδη  έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το νέο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: «Αυτό είναι το σχέδιο που θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό κόμμα – Οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω, δεν επιβάλλονται»

Αιχμές Ζαχαριάδη κατά Μωραΐτη: Με την πολιτική γεωγραφία δεν τα πάει καλά

Φρέντι Μπελέρης: Χαμηλοί τόνοι από τα Τίρανα – Την Τρίτη η απόφαση από το Δικαστήριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 18:46