search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 17:23
MENU CLOSE

Μητσοτάκης-Ερντογάν την ίδια ημέρα στην Κύπρο

25.06.2024 10:58
MITSOTAKIS XRISTODLULAKIS NEW

Tην 20η Ιουλίου, την αποφράδα ημέρα για τον ελληνισμό, με τη συμπλήρωση 50 ετών από την βάρβαρη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, τόσο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα βρίσκονται στην Κύπρο.

Όπως διαβάζουμε στο Βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει προσκληθεί από τον Πρόεδρο της Κύπρου να βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης, ενώ ο Ερντογάν, θα συμμετέχει στα πανηγύρια που θα οργανωθούν στα κατεχόμενα για να γιορτάσουν την εισβολή και από το 1974 και εντεύθεν κατοχή εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ταυτόχρονη παρουσία στο πολύπαθο νησί και των δυο, είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Κύπρου «Φιλελεύθερος» ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός, που θα παραστεί σε εκδηλώσεις για την τουρκική εισβολή του 1974.

Έως τώρα η Αθήνα έστελνε είτε τον υπουργό Άμυνας, είτε τον υπουργό Εξωτερικών ή τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση, το βράδυ της 20ης Ιουλίου, στην οποία κεντρικός ομιλητής είναι ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές στη Λευκωσία, θα στείλει μηνύματα ενόψει της συμπλήρωσης μισού αιώνα κατοχής.

Στα κατεχόμενα τώρα ο Τούρκος Πρόεδρος θα παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση και θα εκφωνήσει ομιλία στη «βουλή» του κατοχικού καθεστώτος.

Θα έχει ενδιαφέρον αυτό που θα πει ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κατεχόμενα.

Ενδείξεις- πάντα σύμφωνα με το Βήμα – από τουρκικής πλευράς δεν υπάρχουν, ωστόσο, είναι σαφές πως λόγω της χρονικής συγκυρίας ο ηγέτης της κατοχικής δύναμης αναμένεται ότι προβεί σε εξαγγελίες, που θα αφορούν και το μέλλον του ψευδοκράτους.

Διαβάστε επίσης

Οι προετοιμασίες για την αυριανή Κ.Ο της ΝΔ, τα ραντεβού στο Μάξιμου και το σενάριο Καραμανλή

Υποκλοπές: Στον Άρειο Πάγο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά το «ντου» Ζήση στην ΕΥΠ 

ΥΠΕΞ για Συμφωνία των Πρεσπών: «Το erga omnes δεν επιδέχεται καμία απολύτως αμφισβήτηση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 17:23