search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 00:08
MENU CLOSE

Μιλένα Αποστολάκη: Πονηρή η ερώτηση αν μια γυναίκα θέλει να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ

25.06.2024 15:38
APOSTOLAKHS
Eurokinissi

Για τις τρέχουσες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, γιατί ο κόσμος πρέπει να ενδιαφέρεται για αυτό αλλά και το τι έχουμε να περιμένουμε ως πολίτες από αυτό, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

Όπως και υπογράμμισε αρχικά στην εκπομπή του Θάνου Σιαφάκα, «Aυτό το οποίο κατά την άποψή μου προέχει, είναι μια νηφάλια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε ότι μας αφορά αλλά και στο σύνολό του. Είναι το εκ των ων ουκ άνευ προαπαιτούμενο, αν θέλουμε και φιλοδοξούμε στις επόμενες εθνικές εκλογές να πετύχουμε αυτό που δεν πετύχαμε σήμερα και δεν εννοώ τη δεύτερη θέση. Εννοώ το να είμαστε η πλειοψηφική προοδευτική εναλλακτική λύση για τον τόπο. Και το λέω αυτό γιατί οι συνθήκες άλλαξαν. Το 41% ως ηγεμονικό και αλαζονικό επιχείρημα δεν ακούγεται πια ούτε από τους πιο θερμοκέφαλους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας. Τα πράγματα έχουν τεθεί σε μια άλλη βάση. Άρα, η πολιτική, το αίτημα για πολιτική αλλαγή, κατά την άποψή μου είναι απολύτως ώριμο και σε ότι αφορά το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Ας δούμε λοιπόν εμείς, κάνοντας μια πολύ νηφάλια κριτική και αποτίμηση του αποτελέσματος, κάνοντας μια ουσιαστική αυτοκριτική κάποιων λαθών ή παραλείψεων που δεν μας επέτρεψαν να πάμε καλύτερα και κυρίως βάζοντας μπροστά τον οδικό χάρτη για εκείνη τη μεταστροφή μας στους τομείς που χρειάζεται, που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε αυτό το στόχο πραγματικότητα. Νομίζω ότι αυτή πρέπει να είναι η σειρά των πραγμάτων σε ότι αφορά τη συζήτηση που θα κάνουμε την Κυριακή, αν θέλουμε αυτό τον κόσμο να μην τον απογοητεύσουμε. Ξέρετε, το ΠΑΣΟΚ το έχει ξανακάνει στο παρελθόν και είμαι από εκείνες που πιστεύουν ότι μπορούμε να το ξανά-πετύχουμε. Τι να κάνουμε δηλαδή; Να βγούμε μέσα από την ήττα πιο δυνατοί. Να βγούμε μέσα από ένα μη ευνοϊκό αποτέλεσμα, πιο δυνατοί και να κάνουμε αυτό που στο παρελθόν έχουμε επανειλημμένως κάνει: Να γίνουμε ο χώρος που θα εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό, πολιτικό και κοινωνικό χώρο».

«Εκ των πραγμάτων έχει ανοίξει συζήτηση για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ»

Εν συνεχεία, η κ. Αποστολάκη επισήμανε το εξής στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας», ερωτηθείσα για το θέμα των εκλογών και την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ «Νομίζω ότι είναι ένα θέμα το οποίο άνοιξε με συγκεκριμένο τρόπο στο ΠΑΣΟΚ. Άρα, κατά συνέπεια, με τον τρόπο αυτό με τον οποίο δρομολογήθηκε αυτή η κουβέντα, σίγουρα δεν είναι κάτι το οποίο είναι αδιάφορο ή δεν μπαίνει μέσα σε αυτόν τον οδικό χάρτη, εάν μιλάμε για κάτι το οποίο πρέπει να έχει στοιχεία δυναμικότητας, στοιχεία πλειοψηφικότητας κτλ. Άνοιξε λοιπόν, εκ των πραγμάτων αυτό το θέμα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, μέσα από τη συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Περιμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θεσμικό σεβασμό ν’ ακούσω την άποψη του Προέδρου. Διότι, ξέρετε, σε ότι αφορά τον κ. Ανδρουλάκη, το μόνο που έχει ακουστεί μέχρι σήμερα είναι η σύντομη δήλωσή του το βράδυ των ευρωεκλογών».

Έπειτα, αναφορικά με το αν θα μπορούσε μια γυναίκα να είναι ξανά αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, η κ. Αποστολάκη απάντησε χαρακτηριστικά «Αυτές οι ερωτήσεις είναι πονηρές και σε αυτές τις ερωτήσεις δεν απαντώ. Διότι, το επόμενο θα είναι «η Μιλένα Αποστολάκη δεν θα είναι υποψήφια ή η Μιλένα Αποστολάκη επίσης υποψήφια». Σας ευχαριστώ, αλλά δεν θα το απαντήσω. Σε ό, τι αφορά το θέμα της γυναίκας ας το δούμε και παίρνω την ευκαιρία για να πω κάτι νομίζω σημαντικότερο από αυτά που συζητήσαμε και αναφέρομαι σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ισότητα και την ισοτιμία. Οτιδήποτε συζητάμε πάνω σε αυτό το θέμα είναι νομίζω πάντα πάρα πολύ σοβαρό και αναγκαίο. Διότι, η Ελλάδα σίγουρα δεν ανήκει σε εκείνες τις χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου, όπως για παράδειγμα οι Σκανδιναβικές, που στον τομέα αυτό έχει στοιχεία ενθαρρυντικά. Οι πρόοδοι συμβαίνουν αλλά είναι μικρές και υπάρχει μεγάλος ακόμα δρόμος για να διανυθεί. Άρα, οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται γύρω από αυτά τα θέματα στη χώρα είναι πάντοτε πάρα πολύ χρήσιμη για να μας αφυπνίζει σε ό, τι ενδεχομένως αφορά στερεότυπα τα οποία έχουν φωλιάσει μέσα μας και δεν τα καταλαβαίνουμε (…)».

Στο τέλος της συνομιλίας τους, η κ. Μιλένα Αποστολάκη δεν παρέλειψε επίσης να σημειώσει «Μιλάμε βεβαίως για την ανάγκη του δημοκρατικού, του προοδευτικού χώρου να εκφραστεί και πάλι πλειοψηφικά. Αυτό θέλω να πω, ότι πέρα από τις εύλογες στοχεύσεις που έχει το ΠΑΣΟΚ να κάνει ξανά κάτι που με επιτυχία, παρά τα λάθη που έχει κάνει στο παρελθόν. Θέλω να πω λοιπόν, ότι τώρα πια είναι κατά την άποψή μου μια ιστορική και πολιτική αναγκαιότητα η επαναφορά της συμμετρίας στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η αίσθηση μιας φθίνουσας αλαζονικής ηγεμονίας, η οποία κατά τη διακυβέρνησή της έχει στοιχεία πολλά καθεστωτισμού και η οποία μέσα από την πολιτική της διευρύνει τα αδιέξοδα (…). Είναι ανάγκη στη χώρα να έλθει ξανά ισορροπία στο πολιτικό σκηνικό με μια δυνατή, πλειοψηφική, εναλλακτική και προοδευτική λύση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό».

Διαβάστε επίσης:

Μπελέρης: «Από εδώ και μπρος το πρόβλημα θα το έχει ο Ράμα – Λειτούργησε σαν κοινός πραξικοπηματίας»

Κομισιόν για Βόρεια Μακεδονία: Κάλεσμα για χρήση του συνταγματικού ονόματος… erga omnes

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μαρινάκης κάνει πως δεν καταλαβαίνει όσα έχει δηλώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα του κόμματος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 23:53