search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 21:46
MENU CLOSE

Κένυα: Η ετεροθαλής αδελφή του Ομπάμα δέχτηκε δακρυγόνα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων (Video)

25.06.2024 20:54
kenya

Η Κενυάτισσα ακτιβίστρια Άουμα Ομπάμα, ετεροθαλής αδερφή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ήταν μεταξύ των διαδηλωτών που δέχτηκαν δακρυγόνα την Τρίτη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου στο Ναϊρόμπι, σύμφωνα με όσα είπε η ίδια στο CNN.

Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών που προσπαθούσαν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο της Κένυας την Τρίτη, με τουλάχιστον πέντε διαδηλωτές νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και τμήματα του κτιρίου του κοινοβουλίου να πυρπολούνται καθώς οι βουλευτές μέσα ψήφιζαν νομοθεσία για την αύξηση των φόρων.

Η Άουμα Ομπάμα μίλησε σε δημοσιογράφο του CNN ο οποίος τη ρώτησε γιατί ήταν εκεί. «Είμαι εδώ γιατί – κοιτάξτε τι συμβαίνει. Νεαροί Κενυάτες διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους. Διαδηλώνουν με σημαίες και πανό. Δεν μπορώ καν να δω πια», είπε, αρχίζοντας να βήχει και να προσπαθεί να προστατεύει τα μάτια της από τον καπνό.

«Μας εκτοξεύουν δακρυγόνα». Ένας άντρας πίσω της κρατούσε μια ταμπέλα που έγραφε «Η αποικιοκρατία δεν τελείωσε ποτέ στην Κένυα», ενώ ένας άλλος φώναξε, «Αυτή είναι η χώρα μας. Αυτό είναι το έθνος μας».

Η Άουμα Ομπάμα νωρίτερα δημοσίευσε φωτογραφίες της στο Twitter από τη διαδήλωση. Το γραφείο του πρώην προέδρου Ομπάμα δήλωσε ότι δεν είχε κανένα άμεσο σχόλιο για το περιστατικό που αφορούσε την Άουμα Ομπάμα ή τη βία στην Κένυα.

Διαβάστε επίσης:

Ασάνζ: Απογειώθηκε από την Μπανγκόκ το αεροπλάνο που τον μεταφέρει – Την Τετάρτη η υπογραφή της συμφωνίας για την απελευθέρωσή του

Οι Νορβηγοί προετοιμάζονται για το «αδιανόητο» – Προχωρούν στην αποθήκευση 30.000 τόνων σιτηρών

Πώς οι γαλλικές εκλογές μπορούν να τορπιλίσουν την παγκόσμια τάξη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 21:45