search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 14:06
MENU CLOSE

Γρηγόρης Δημητριάδης: Δίωρη κατάθεση ως μάρτυρας για τις υποκλοπές

25.06.2024 18:34
areios pagos 765- new

Ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε την Τρίτη ο Γρηγόρης Δημητριάδης, τέως ισχυρός άνδρας του Μαξίμου, για την υπόθεση των υποκλοπών που συγκλόνισε την πολιτική ζωή της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δημητριάδης κλήθηκε ως μάρτυρας από τον αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση που διενεργεί την έρευνα με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Η κατάθεση Δημητριάδη διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ενώ το περιεχόμενο της δεν έγινε γνωστό. Ο ίδιος πάντως απέφυγε επιμελώς να εμφανιστεί μπροστά στις κάμερες και τους δημοσιογράφους, επιλέγοντας να φύγει από άλλη πόρτα και όχι από την κεντρική είσοδο του Αρείου Πάγου.

Η κατάθεσή του κ. Δημητριάδη εντάσσεται στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί ο κ. Ζήσης ώστε να παραδώσει πόρισμα εντός του καλοκαιριού ενώ την τελική απόφαση για την πορεία της υπόθεσης – δηλαδή αν θα αρχειοθετηθεί ή αν θα ασκηθούν διώξεις – θα λάβει η Γεωργία Αδειλίνη.

ΣΥΡΙΖΑ: Μάρτυρας ή ύποπτος;

Με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης νωρίτερα, ανέφερε τα εξής:

«Διαβάζουμε ότι ο Γρ. Δημητριάδης,  ανιψιός και πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη κατά την περίοδο εξέλιξης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, καλείται να καταθέσει ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, για την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο κ. Δημητριάδης, που είχε την ευθύνη της ΕΥΠ και που παραιτήθηκε λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, που μοιράζει εξώδικα και μηνύσεις SLAPP όταν ΜΜΕ και δημοσιογράφοι ερευνούν τα πεπραγμένα του, που είχε υπό την θεσμική εποπτεία του γραφείου του την υπηρεσία πληροφοριών, δύο χρόνια μετά τις αποκαλύψεις που εξέθεσαν την κυβέρνηση και τη χώρα μας διεθνώς, καλείται ως μάρτυρας σε μια υπόθεση ή ως ύποπτος για τέλεση αδικημάτων;».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα σύγκληση της ΚΟ για το εκλογικό αποτέλεσμα ζητούν Μαμουλάκης, Καραμέρος, Κεδίκογλου

ΣΥΡΙΖΑ: Βράζει στο παρασκήνιο – Δεν σηκώνουν άμεσα το γάντι οι «διαφωνούντες», σε πρώτο πλάνο οι αντιδράσεις για το «μαύρο χρήμα»

Υποκλοπές: Έντονη ανησυχία ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έρευνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 14:06