search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 16:40
MENU CLOSE

Φωτιά στη Ναυπακτία: Παραλίγο ατύχημα με Canadair, ακούμπησε σε δέντρο κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης (Video)

25.06.2024 18:18
canadair dentro – new

Παραλίγο να σημειωθεί ατύχημα με αεροσκάφος που επιχειρούσε στη φωτιά στη Ναυπακτία, καθώς Canadair χτύπησε σε δέντρο ενώ έκανε ρίψη νερού.

Σε βίντεο που κόβει την ανάσα, φαίνεται το Canadair, στην προσπάθεια του πιλότου να κάνει όσο το δυνατόν πιο στοχευμένη ρίψη, να βρίσκει με το φτερό στην κορυφή του δέντρου αλλά να καταφέρνει να πάρει ύψος και να απομακρυνθεί με ασφάλεια.

Στη φωτιά στη Ναυπακτία επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και με εναέρια μέσα ενώ έχει ζητηθεί και η εκκένωση οικισμών.

Νωρίτερα σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση -κοντά σε οικισμούςστον Άνω Πλατανίτη Ναυπακτίας, μεταξύ Αντιρρίου και Ναυπάκτου, για την οποία μάλιστα εκδόθηκαν και εντολές εκκένωσης μέσω του 112.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι λόγω της εντολής εκκένωσης παρατηρείται πολύ αυξημένη κίνηση στην Ιονία Οδό στο ρεύμα προς Μεσολόγγι, καθώς εγκαταλείπουν την περιοχή της πυρκαγιάς οι κάτοικοι.

Κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Πυροσβέστες από Πάτρα και Αίγιο έχουν μεταβεί στην περιοχή και συνολικά μετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης 75 άτομα, με τρία πεζοπόρα τμήματα, 25 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Μηνύματα από το 112

Στο μεταξύ, εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις των περιοχών Άνω Πλατανίτη, Μολυκρείου και Φραγκέικων.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Άνω Πλατανίτης. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Άνω Πλατανίτης απομακρυνθείτε προς Ναύπακτο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το πρώτο μήνυμα.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Άνω Πλατανίτης. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μολύκρειο και Φραγκέικα απομακρυνθείτε προς Αντίρριο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το δεύτερο μήνυμα.

«Το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο, είναι πολύ δυνατό, ενώ οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν συνεχώς σε όλη την έκτασή του, ώστε να το περιορίσουν», ανέφερε ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας.

Όπως πρόσθεσε, «δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά όλες οι γύρω από την φωτιά κοινότητες».

Ακόμη, ο δήμαρχος είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να επέμβουν σωτήρια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια», συμπληρώνοντας ότι «από την ενημέρωση που έχω, υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις».

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε επίσης:

Εργατικό δυστύχημα στην Κέρκυρα: Τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ υπέστη ηλεκτροπληξία

Καιρός: Αναμένεται… δύσκολο καλοκαίρι – Ο Ιούλιος θα είναι ακόμη πιο ζεστός από τον Ιούνιο

Εύβοια: Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Νέα Αρτάκη – SMS από το 112 για εκκένωση οικισμών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 16:40