search
ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 13:26
MENU CLOSE

Μπλόκο της Ρωσίας σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ – Ποια ελληνικά media είναι στη «μαύρη λίστα» του Κρεμλίνου

25.06.2024 17:53
eu media09- new

Σε μπλοκάρισμα της πρόσβασης σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ προχωρά η Ρωσία «ως απάντηση για την απαγόρευση “οποιασδήποτε ραδιοτηλεοπτικής δραστηριότητας” σε τρία ρωσικά μέσα ενημέρωσης (RIA Novosti, Izvestia και Rossiyskaya Gazeta)».

Ως εκ τούτου, η Μόσχα δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε πολυάριθμα μέσα ενημέρωσης από χώρες-μέλη της Ε.Ε. μεταξύ αυτών και κάποια της Ελλάδας.

Στη μαύρη λίστα των ρωσικών αρχών έχουν μπει η ΕΡΤ, το MEGA, ο ΣΚΑΪ – μαζί με τις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους – καθώς και το «Πρώτο Θέμα».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, αναφέρει τα εξής: «Ως απάντηση στην απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της Ε.Ε. στις 17 Μαΐου για την απαγόρευση “οποιασδήποτε ραδιοτηλεοπτικής δραστηριότητας” σε τρία ρωσικά μέσα ενημέρωσης (RIA Novosti, Izvestia και Rossiyskaya Gazeta), η οποία τίθεται σε ισχύ σήμερα, 25 Ιουνίου, εισάγονται αντίμετρα περιορισμοί πρόσβασης από το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στους ραδιοτηλεοπτικούς πόρους ορισμένων μέσων ενημέρωσης των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των φορέων ενημέρωσης όλων των χωρών της Ένωσης, οι οποίοι διαδίδουν συστηματικά ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Ακόμα, το ρωσικό ΥΠΕΞ επισημαίνει: «Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα και σε διάφορα επίπεδα προειδοποιήσει ότι οι πολιτικά υποκινούμενες παρενοχλήσεις εγχώριων δημοσιογράφων και οι αβάσιμες απαγορεύσεις των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην Ε.Ε. δεν θα περάσουν απαρατήρητες. Παρά ταύτα, οι Βρυξέλλες και οι πρωτεύουσες των χωρών του μπλοκ επέλεξαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της κλιμάκωσης, αναγκάζοντας τη Μόσχα να λάβει αναλογικά αντίμετρα με μια ακόμη παράνομη απαγόρευση. Την ευθύνη για μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων φέρει αποκλειστικά η ηγεσία της Ε.Ε. και οι χώρες της Ένωσης αυτής που στήριξαν μια τέτοια απόφαση. Εάν αρθούν οι περιορισμοί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η ρωσική πλευρά θα επανεξετάσει, επίσης, την απόφασή της σε σχέση με τους αναφερόμενους φορείς ενημέρωσης».

Διαβάστε επίσης:

Shifty Shellshock: Βρέθηκε νεκρός ο τραγουδιστής των Crazy Town με τη μεγάλη επιτυχία “Butterfly”

Χάος στην Κένυα: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο, απάντησε με πυρά η αστυνομία – Τουλάχιστον 10 νεκροί, πάνω από 50 τραυματίες (Photos/Videos)

«Κλείδωσε» η τριπλέτα Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας για την ηγεσία της ΕΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 13:26