search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 21:38
MENU CLOSE

Ασάνζ: Απογειώθηκε από την Μπανγκόκ το αεροπλάνο που τον μεταφέρει – Την Τετάρτη η υπογραφή της συμφωνίας για την απελευθέρωσή του

25.06.2024 20:48
Assange
AP

Το αεροπλάνο που μεταφέρει τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ απογειώθηκε από την Μπανγκόκ σήμερα στις 21:25, τοπική ώρα (17:25 ώρα Ελλάδας) με προορισμό το Σαϊπάν, στις Μαριάνες Νήσους στον Ειρηνικό, το οποίο αποτελεί επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Ασάνζ προσγειώθηκε στην Μπανγκόκ για ανεφοδιασμό.

Ο Ασάνζ αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον ομοσπονδιακού αμερικανικού δικαστηρίου, προκειμένου δικαστής να υπογράψει τη συμφωνία στην οποία έχει καταλήξει με τις ΗΠΑ. Αύριο το πρωί θα μεταβεί ελεύθερος στην Αυστραλία.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks κατέληξε σε συμφωνία με την αμερικανική δικαιοσύνη, η οποία προβλέπει ότι θα αφεθεί ελεύθερος ύστερα από πολυετή κράτησή του στη Βρετανία.

Ο Ασάνζ αναμένεται να εμφανιστεί στο αμερικανικό δικαστήριο την Τετάρτη, για να επισημοποιήσει τη συμφωνία του και στην συνέχεια θα φύγει ελεύθερος μετά από 14 χρόνια δικαστικής μάχης.

Ο κ. Ασάνζ αναμένεται να φθάσει απόψε στις Βόρειες Μαριάνες, αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό.

Διαβάστε επίσης:

Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ: Μοιραίες οι συνέπειες αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητα της Μόσχας

Οι Νορβηγοί προετοιμάζονται για το «αδιανόητο» – Προχωρούν στην αποθήκευση 30.000 τόνων σιτηρών

Πώς οι γαλλικές εκλογές μπορούν να τορπιλίσουν την παγκόσμια τάξη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 21:35