search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:14
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Εκνευρισμός για τις «διαρροές» και τα «παρασκήνια» – Αντίστροφη μέτρηση για την Κεντρική Επιτροπή 

24.06.2024 07:00
pasok grafeia

Αντίστροφα μετρά από σήμερα ο χρόνος για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ η οποία θα κρίνει πολλά για το μέλλον του Κινήματος. Οι υποψήφιοι αρχηγοί έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν τις στρατηγικές τους και μερικές εξ’ αυτών θα ξεδιπλωθούν την Κυριακή. 

«Σκληρή» διάψευση 

Όλα αυτά την ώρα που στην Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους για δημοσίευμα το οποίο ήθελε την διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη Ελένη Αναστασίου να έχει συναντηθεί με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Στέφανο Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη. 

Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για «αποκύημα φαντασίας, που εξυπηρετεί άλλους σκοπούς». Αναλυτικά λένε στην Χαριλάου Τρικούπη: «Διαψεύδονται κατηγορηματικά δημοσιεύματα ιστοσελίδων, σύμφωνα με τα οποία η διευθύντρια του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Έλενα Αναστασίου, συναντήθηκε με τον διευθυντή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη. Ούτε συνάντηση έγινε ούτε κανενός είδους διαβούλευση επιδιώχθηκε, όπως αναφέρεται ψευδώς». Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε και η διάψευση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είναι σε θέση το topontiki.gr να γνωρίζει στην Χαριλάου Τρικούπη αναζητούν τον ιθύνοντα νου της διαρροής. 

Διαρκές Συνέδριο; 

Στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ όλα τα βλέμματα θα στραφούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 30 Ιουνίου, η οποία θα πάρει αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος.  Όπως είχε γράψει σε ρεπορτάζ του topontiki.gr το καταστατικό προβλέπει πως ανάμεσα στα Τακτικά Συνέδρια μπορεί να συγκληθεί Έκτακτο ή Διαρκές Συνέδριο. Πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Ανδρουλάκη να σκέφτεται να προχωρήσει σε Διαρκές Συνέδριο το οποίο ουσιαστικό δε μπορεί να πάρει καμία πολιτική απόφαση που θα δεσμεύει το ΠΑΣΟΚ. 

Τι προβλέπει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ για το Διαρκές Συνέδριο: 

Ανάμεσα στα Τακτικά Συνέδρια μπορεί να συγκληθεί Έκτακτο ή Διαρκές Συνέδριο. Η σύγκληση γίνεται είτε α) με απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, έπειτα από αίτημα του 1/3 των μελών της ή αίτημα της πλειοψηφίας των Νομαρχιακών Επιτροπών ή αίτημα του 20% των μελών του φορέα, είτε β) εφόσον το ζητήσει το 40% των μελών του φορέα είτε γ) με απόφαση Προέδρου.

Το Έκτακτο Συνέδριο έχει όλες τις αρμοδιότητες του Τακτικού. Η απόφαση σύγκλησης λαμβάνεται το λιγότερο δύο (2) μήνες πριν από την καθοριζόμενη ημερομηνία διεξαγωγής του Έκτακτου Συνεδρίου. Ο προσυνεδριακός διάλογος, η εκλογή Συνέδρων και όλες οι δραστηριότητες διεξάγονται κατ’ αναλογία των όσων ισχύουν για το Τακτικό Συνέδριο.

Το Διαρκές Συνέδριο δεν περιλαμβάνει εκλογή ούτε συνέδρων ούτε οργάνων, αλλά διεξάγεται μόνο σε περίπτωση που πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις κατόπιν διεξοδικής εν σώματι συζήτησης για να εκφραστεί η κομματική βάση με το σώμα των αντιπροσώπων του τελευταίου Συνεδρίου.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. για revenge porn

Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών – Πού θα βασιστεί

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Στάθης Χατζηλάμπρος – Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:14