search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 21:03
MENU CLOSE

Μακελειό στο Νταγκεστάν: Οπαδοί διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης οι δράστες (Video)

24.06.2024 11:27
Untitled design (10)

Aποτροπιασμό προκαλεί ο τελικός απολογισμός των 19 νεκρών από το αιματοκύλισμα ενόπλων οι οποίοι άνοιξαν πυρ χθες Κυριακή σε μια συναγωγή, δύο ορθόδοξες εκκλησίες και ένα φυλάκιο της αστυνομίας σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν, σκοτώνοντας έναν 66χρονο ιερέα και τουλάχιστον 15 αστυνομικούς, όπως ανακοίνωσε ο Σεργκέι Μέλικοφ, ηγέτης της συγκεκριμένης ρωσικής δημοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters o αριθμός των θυμάτων είναι μεγαλύτερος από ότι αρχικά είχε γίνει γνωστό.

Επιπλέον των 19 επιβεβαιωμένων θυμάτων και 5 δράστες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης.

Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση που εξαπολύθηκε στην ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν, στον Καύκασο, μετά τις επιθέσεις κατά ορθόδοξων εκκλησιών και μιας συναγωγής που στοίχισαν τη ζωή σε 16 ανθρώπους, ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας (NAK).

“Μετά την εξουδετέρωση των απειλών για τη ζωή και την υγεία των πολιτών, αποφασίστηκε να τερματιστεί η αντιτρομοκρατική επιχείρηση” στο Νταγκεστάν από τις 08:15 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής αυτής, την οποία επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Είναι μια τραγική ημέρα για το Νταγκεστάν και ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο Σεργκέι Μέλικοφ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που κοινοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Οι συντονισμένες επιθέσεις ενόπλων στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, τη Μαχατσκαλά, και στην πόλη Ντερμπέντ (νοτιότερα), σημειώθηκαν τρεις μήνες μετά το μακελειό με τους 145 νεκρούς σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, για το οποίο την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις

Σύμφωνα με το Tass, εκπρόσωποι των τοπικών αστυνομικών Αρχών δήλωσαν ότι οι δράστες είναι οπαδοί μιας διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης και ότι τα άτομα που οργάνωσαν τις επιθέσεις θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο Νταγκεστάν. «Κατανοούμε ποιος βρίσκεται πίσω από την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων και ποιος ήταν ο στόχος τους», σημείωσε ο Μέλικοφ, χωρίς όμως να διευκρινίσει περαιτέρω. “Πάνω από 15 αστυνομικοί έπεσαν θύμα της τρομοκρατικής ενέργειας” στο Νταγκεστάν, σημείωσε ο Μέλικοφ, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί “προστάτευσαν τους άμαχους κατοίκους (…) με τίμημα τη ζωή τους”.

Δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ των δραστών ήταν δύο από τους γιους του Μαγκομέντ Ομάροφ, επικεφαλής της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι. Ο 63χρονος Ομάροφ συνελήφθη και θεωρείται ύποπτος για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης.

Έξι εκ των δραστών της επίθεσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον Σεργκέι Μέλικοφ, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν.

Διαβάστε επίσης

Γάζα: Οκτώ νεκροί από ισραηλινή επιδρομή σε κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας για εκτοπισμένες οικογένειες (videos)

Επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο: Μικρής έκτασης ζημιές και τραυματισμοί

Μακελειό στο Νταγκεστάν: Τουλάχιστον 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επιθέσεις σε εκκλησίες και συναγωγή (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 21:02