search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 21:03
MENU CLOSE

Φωτιά στην Ύδρα: Ήμουν στην καμπίνα, με έχουν μπλέξει σε κάτι για το οποίο δεν ευθυνόμαστε, λέει ο καπετάνιος

24.06.2024 11:53
ydra-fwtia-skafos-apologia

Τα όσα υποστήριξε ο καπετάνιος του σκάφους πριν του απαγγελθούν κατηγορίες για τη φωτιά στην Ύδρα, μετέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΠΙΕΘ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ) Γιώργος Βάλλης, μετέφερα στον ΑΝΤ1 τα όσα του είπε ο καπετάνιος του «Περσεφόνη» πριν την κατάθεσή του στο ανακριτικό της πυροσβεστικής και πριν του απαγγελθούν κατηγορίες μαζί με τα άλλα 12 μέλη του πληρώματος για τη φωτιά.

Σύμφωνα με τον κ. Βάλλη ο καπετάνιος του «Περσεφόνη» του είπε «ήμουν στην καμπίνα, είδα τη φωτιά, ο ίδιος ενημέρωσα και έδωσα όλα τα στοιχεία, δεν έχουμε κάνει τίποτα, με έχουν μπλέξει σε ένα ζήτημα που δεν έχουμε ευθύνη».

Υπενθυμίζεται ότι στους 13 συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα.

Zήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη.

Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του εμπρησμού σε δασική έκταση με ενδεχόμενο δόλο κίνδυνος για άνθρωπο, της οικολογική καταστροφής και της παράνομης κατοχής και χρήσης κροτίδων και βεγγαλικών.

Μάλιστα, η ανώτατη ποινή είναι η κάθειρξη έως και 20 χρόνια.

Τι είπαν οι συλληφθέντες και η μαρτυρία-κλειδί


Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι συλληφθέντες αρνήθηκαν χθες ότι πέταξαν τα βεγγαλικά από τα οποία προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε εκατοντάδες στέμματα δάσους στο νησί.

Πάντως, από την έρευνα του τμήματος Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που έχει αναλάβει την υπόθεση, προέκυψε ότι λεπτά πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου του νησιού, εκτοξεύτηκαν βεγγαλικά από σκάφος ανοιχτά της Ύδρας.

Μαρτυρία-κλειδί αποτέλεσε η κατάθεση στο Λιμεναρχείο Ύδρας καπετάνιο παραπλέοντος σκάφους. «Άκουσα έναν δυνατό κρότο και στη συνέχεια είδα μια λάμψη από διπλανό όρμο εκεί όπου βρισκόταν και η θαλαμηγός, ήταν το μοναδικό σκάφος που ήταν στο σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Διαβάστε επίσης

Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω αναστάτωσης που προκάλεσε μεθυσμένη Γαλλίδα

Ηράκλειο: Νεκρός σε τροχαίο 20χρονος – Το αυτοκίνητό του «καρφώθηκε» σε δέντρο

Ο τιμοκατάλογος της ξαπλώστρας: Απαγορευτικό το κόστος για μία οικογένεια (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 21:03