search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 12:02
MENU CLOSE

Φλωρίδης: Ο νόμος Παρασκευόπουλου ήταν το μεγαλύτερο πλήγμα στο κράτος δικαίου – Οι δικηγορικοί σύλλογοι λένε ψέματα

24.06.2024 13:33
floridis 654- new

Για το «μεγαλύτερο πλήγμα στο κράτος δικαίου» έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης αναφερόμενος στο νόμο Παρσκευόπουλου, σχολιάζοντας τις έντονες αντιδράσεις για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα ότι «ο νόμος Φλωρίδη πάει να γίνει το αντίθετο του νόμου Παρασκευόπουλου».

«Επειδή σεβασμός στο κράτος δικαίου σημαίνει σεβασμός στις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, ήρθε ο νόμος αυτός τότε και έβγαζε καταδικασθέντες σε 1,5-2 έτη. Ποιοι βγήκαν έξω; Βιαστές, βιαστές παιδιών, εμπόρους ναρκωτικών. Τότε – και μιλάω από την πλευρά των θυμάτων – όταν αποφυλακιζόταν ο δολοφόνος, ο βιαστής, ο παιδοβιαστής πώς ένιωθαν τα θύματα; Πού ήταν αυτοί να πούνε μια κουβεντούλα;» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης τις αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στον ΑΝΤ1 στόχος των νέων Ποινικών Κωδίκων ήταν να στραφεί το ενδιαφέρον και στα δικαιώματα των θυμάτων και όχι μόνο σε αυτά των δραστών.

Οι δικηγορικοί σύλλογοι λένε ψέματα

Όπως υποστήριξε ο κ. Φλωρίδης, για τις αντιδράσεις δικηγόρων και δικηγορικών συλλόγων για αλλαγές άρον-άρον, «λένε ψέματα οι δικηγορικοί σύλλογοι, γιατί ξέρουν ότι τις νέες ρυθμίσες τις επεξεργαζόμαστε από την ψήφιση των προηγούμενων, γιατί το φαινόμενο εξελίσσεται. Και μάγοι να είμαστε, δεν μπορούμε σε ένα Σαββατοκύριακο να φτιάξουμε νόμους».

Στόχος μας ήταν να πάψει να υπάρχει το αίσθημα ατιμωρησίας και στόχος του νέου νόμου είναι να περιοριστεί το κλίμα φόβου του θύματος, συμπλήρωσε.

Οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας

Όσον αφορά στις πρόσφατα ανακοινωθείσες αλλαγές, είπε ότι «δεν είναι γενικός κανόνας η προφυλάκιση σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, αλλά αν ασκηθεί διωξη σε βαθμο κακουργήματος, η προφυλάκιση είναι ο κανόνας για όσους ο δικαστής αντιλαμβάνεται ότι η προφυλάκιση μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα».

«Οι νέες, συμπληρωματικές ρυθμίσεις ισχύουν ήδη για την αθλητική βία και τον εμπρησμό, τώρα θα ισχύουν και για την ενδοοικογενειακή βία. Τι καημός τους έχει πιάσει τώρα όλους τους δικηγόρους που αντιδρούν; Το μέτρο είναι σε ισχύ 1,5 μήνα και έχει αρχίσει να αποδίδει» συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και κατέληξε: «στόχος δεν είναι να γεμίσουν οι φυλακές, στόχος είναι να μην γίνουν τα περιστατικά».

Διαβάστε επίσης:

Φαραντούρης για Κεντροαριστερά: Πρέπει πρώτα να δούμε τι μας ενώνει και τι μας χωρίζει (video)

Μήνυμα Γεραπετρίτη προς Βόρεια Μακεδονία: Ο δρόμος της Ευρώπης περνάει μέσα από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σπίρτζης: Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 12:00