search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 03:05
MENU CLOSE

Θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Η Ελλάδα χρυσό και αργυρό στα 50μ ελεύθερο και 100μ ύπτιο με Γκολομέεβ, Μπίλα, Χρήστου και Μακρυγιάννη! (videos)

23.06.2024 19:39
gkolomeev

Ανεπανάληπτος ελληνικός θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης στο Βελιγράδι.

Η Ελλάδα μέσα σε 20 λεπτά έκανε το 1-2 σε δύο τελικούς και πανηγύρισε 4 μετάλλια!

Την αρχή έκαναν στα 50μ ελεύθερο ο Κριστιάν Γκολομέεβ και ο Στέργιος Μπίλας, με τον πρώτο να αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης και τον δεύτερονα παίρνει το αργυρό με ένα εκατοστό διαφορά!

Οι δύο Ελληνες πρωταθλητές έκαναν εξαιρετική εκκίνηση στη κούρσα που… δεν συγχωρούνται λάθη και με χρόνο 21.72 και 21.73 αντίστοιχα, κατέκτησαν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα.

Για τον Γκολομέεβ είναι το πρώτο του χρυσό στην διοργάνωση, κάτι που κυνηγούσε από το 2012, αφού είναι το μόνο μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του.

Λίγα λεπτά μετά, οι Απόστολος Χρήστου και ο Ευάγγελος Μακρυγιάννης, επανέλαβαν το 1-2 για την Ελλάδα! Ο Χρήστου τερμάτισε σε χρόνο 52.23 και ο Μακρυγιάννης ακολούθησε με 52.83.

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα δεν είχε καταφέρει ποτέ να κάνει στη διοργάνωση το 1-2 και το έκανε δύο φορές στην ίδια διοργάνωση, με διαφορά λίγων λεπτών!

Διαβάστε επίσης:

Formula 1: Εύκολη νίκη Φερστάπεν και στη Βαρκελώνη

EURO 2024: Τιμωρία δύο αγωνιστικών στον Ντάκου για τα υβριστικά συνθήματα κατά της βόρειας Μακεδονίας (Video)

Street Long Jump: Η διοργάνωση του Πειραιά ετοιμάζεται για την εμφάνιση του Τεντόγλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 02:57