search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 23:13
MENU CLOSE

Ισραήλ: Ο στρατός αντέδρασε μετά την οργή για τον δεμένο Παλαιστίνιο πάνω σε τζιπ – «Παράβαση διαταγών, θα επιληφθούμε»

23.06.2024 18:49
palaistinios-demenos-jeep-asthenoforo

Οργή έχει προκαλέσει ακόμη και εντός Ισραήλ, η εικόνα με έναν Παλαιστίνιο τραυματία να βρίσκεται δεμένος πάνω σε στρατιωτικό τζιπ του IDF.

Το IDF επιβεβαίωσε σήμερα το περιστατικό, μια ημέρα αφότου συνέβη, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι στρατιώτες κατηγορήθηκαν ότι κακομεταχειρίστηκαν τον τραυματισμένο άντρα χρησιμοποιώντας τον ως «ανθρώπινη ασπίδα» στη διάρκεια της επιχείρησης.

Οι IDF ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι οι στρατιώτες εκτελούσαν «επιχειρήσεις αντιτρομοκρατίας για να συλλάβουν καταζητούμενους υπόπτους» στην ευρύτερη περιοχή της Τζενίν.

«Τρομοκράτες άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών της IDF, οι οποίοι απάντησαν πυροβολώντας. Στη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών ένας από τους υπόπτους τραυματίστηκε και συνελήφθη», ανέφερε η IDF.

«Κατά παράβαση των διαταγών και των τυπικών διαδικασιών των επιχειρήσεων ο ύποπτος συνελήφθη από τις δυνάμεις ενώ βρισκόταν δεμένος πάνω σε ένα όχημα. Η συμπεριφορά των στρατιωτών στο βίντεο που δείχνει το περιστατικό δεν συνάδει με τις αξίες της IDF. Το περιστατικό θα διερευνηθεί και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως», ανέφερε ο στρατός.

Ο ύποπτος μεταφέρθηκε στην Ερυθρά Ημισέληνο για να λάβει ιατρική βοήθεια, πρόσθεσε ο στρατός. Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί κατ΄επανάληψη επιδρομές στη Τζενίν, η οποία θεωρείται προπύργιο των Παλαιστίνιων ενόπλων.

Διαβάστε επίσης:

Nέο θρίλερ με Boeing 777: Αεροπλάνο της KLM επέστρεψε στο Σίπχολ λόγω τεχνικού προβλήματος

Υεμένη: Aκυβέρνητο το εμπορικό που χτύπησαν οι Χούθι – Το πλήρωμα αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει

Βρετανία: Χάος στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ – Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω διακοπής ρεύματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 23:05