search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:12
MENU CLOSE

Guardian για τη φωτιά στην Ύδρα: Τι αναφέρει για την υπόθεση «Περσεφόνη» – «Έρχεται ακόμα ένα δύσκολο καλοκαίρι»

23.06.2024 11:14
ydra_fwtia

Στα μεγαλύτερα θέματα του Guardian αυτή την Κυριακή βρίσκονται οι φωτιές που ξέσπασαν στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, έχοντας στο επίκεντρο την υπόθεση με τα βεγγαλικά στην Ύδρα, τις αντιπυρικές ζώνες που ποτέ δεν δημιουργήθηκαν, τους νεκρούς και την κλιματική κρίση.

Ο Guardian για την υπόθεση της πυρκαγιάς στην Yδρα και πώς ξεκίνησε αναφέρει ότι «οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν 13 άτομα το Σάββατο μετά από πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από γιοτ που πυροδότησε δασική πυρκαγιά σε νησί κοντά στην Αθήνα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια νέα σεζόν φονικών καλοκαιρινών πυρκαγιών».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο δήμαρχος της Ύδρας εξέφρασε «αγανάκτηση» μετά το ξέσπασμα της φωτιάς αργά την Παρασκευή και δεσμεύτηκε να κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων ενώ λόγος γίνεται και για ότι «δεκάδες πυρκαγιές στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα άφησαν πίσω τους τουλάχιστον έναν νεκρό».

Όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση του GUARDIAN εκτός από την έκκληση για νομική δράση κατά των «ανεύθυνων» ανθρώπων πίσω από τα πυροτεχνήματα, ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης είπε στη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ ότι οι αρχές έπρεπε να δημιουργήσουν περισσότερες αντιπυρικές ζώνες και δρόμους μέσα από δάση.

Το βρετανικό μέσο ενημέρωσης επισημαίνει ότι «η Ελλάδα προετοιμάζεται για ένα δύσκολο καλοκαίρι καθώς οι αρχές προειδοποιούν ότι οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν αυξήσει τον κίνδυνο».

Επισημαίνει ότι «μετά τον θερμότερο χειμώνα της  από ποτέ, η μεσογειακή χώρα κατέγραψε τον πρώτο καύσωνα της χρονιάς την περασμένη εβδομάδα, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 44 βαθμούς Κελσίου  σε ορισμένες τοποθεσίες».

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Μακεδονία: Απόψε η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μίτσκοσκι

Τραμπ: «Αν έχετε όπλο και θέλετε να το κρατήσετε, πηγαίνετε να ψηφίσετε»

Βενεζουέλα: Σεισμός 6,2 Ρίχτερ κοντά στις ακτές της χώρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:12