search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 21:37
MENU CLOSE

Ενοπλη επίθεση σε ορθόδοξες εκκλησίες και σε συναγωγή στο Νταγκεστάν – Εννιά νεκροί, οι δράστες έβαλαν φωτιά στο κτίριο, εικόνες σοκ (video)

23.06.2024 20:23
enoploi

Ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση σε μια συναγωγή στο Ντέρμπεντ, τόπο εβραϊκής κοινότητας στην Δημοκρατία του Νταγκεστάν στο Βόρειο Καύκασο.

Η συναγωγή έχει τυλιχθεί στις φλόγες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Επίθεση έγινε και σε δύο ορθόδοξες εκκλησίες τις οποίες επίσης πυρπόλησαν.

«Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον δύο ορθόδοξων εκκλησιών, μιας συναγωγής και ενός αστυνομικού σημείου ελέγχου» στο Νταγκεστάν, ανέφερε η αντιτρομοκρατική επιτροπή της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria-Novosti.

Έξι αστυνομικοί και ένας ιερέας σκοτώθηκαν και 12 ακόμη τραυματίστηκαν στη μαζική επίθεση στην περιοχή, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών. Νεκροί είναι και δύο δράστες.

Αλλοι δράστες που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση, φέρονται να έχουν κλειδωθεί σε εκκλησία και να κρατάνε 40 ομήρους, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα η πληροφορία.

Πυροβολισμοί ακούγονται και στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, Μαχατσκαλά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πυροβολισμοί σημειώθηκαν και σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Επανέρχεται σταδιακά η λειτουργία στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ μετά τη διακοπή ρεύματος 

Nέο θρίλερ με Boeing 777: Αεροπλάνο της KLM επέστρεψε στο Σίπχολ λόγω τεχνικού προβλήματος

Υεμένη: Aκυβέρνητο το εμπορικό που χτύπησαν οι Χούθι – Το πλήρωμα αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 21:35