search
ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 16:37
MENU CLOSE

Δημήτρης Καπουράνης: «Σαν παιδάκι ένιωσα την ανάγκη να κρύψω την καταγωγή μου»

23.06.2024 11:22
kapouranis

Για τα παιδικά του χρόνια και τον ερχομό του από την Αλβανία στην Ελλάδα μίλησε ο Δημήτρης Καπουράνης στον ΣΚΑΪ, λίγο πριν πέσει η αυλαία στη σειρά «Ναυάγιο».

«Γεννήθηκα στους Άγιους Σαράντα και οι γονείς μου ήταν οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα. Έφυγαν νωρίτερα, επέστρεψαν και μετά ξαναέφυγαν όπως λίγο πολύ και όλοι. Η αδελφή μου γεννήθηκε στην Ελλάδα και είναι οκτώ χρόνια μικρότερη μου. Νομίζω πως είναι πολύ βίαιο συναίσθημα του ξεριζωμού, όταν έφυγα από την γιαγιά και τον παππού για να έρθω στην Ελλάδα, δεν το έχω τόσο καθαρά στο μυαλό μου γιατί ήμουν τρεισήμισι χρονών», ανέφερε ο ηθοποιός.

«Ακόμα αισθάνομαι αυτόν τον μετεωρισμό. Μονίμως ήμουν σε έναν τέτοιο μετεωρισμό ως προς το που εν τέλει ανήκω. Τώρα νιώθω ότι έχω βρει την οικογένεια μου εδώ πέρα, τους ανθρώπους που αγαπώ, τον τρόπο που εκφράζομαι. Δεν ξέρω αν με κρατάει ο τόπος σαν τόπος όσο οι άνθρωποι και το επάγγελμα μου, ο χώρος μου», εξήγησε.

«Με τον ρατσισμό σε μικρή ηλικία σίγουρα κλείνεται ένα παιδί μέσα του»

«Με τον ρατσισμό σε μικρή ηλικία σίγουρα κλείνεται ένα παιδί μέσα του, απομονώνεται, γίνεται πολύ σκληρό και αντιμετωπίζει βίαια και τον εαυτό του και τους άλλους. Σε έναν βαθμό σίγουρα αντιμετώπισα ψυχολογική βία αλλά νομίζω πως σε έναν βαθμό τα Χανιά και ειδικά η Νέα Χώρα, όπου μεγάλωσα, είναι μια γειτονιά μεταναστών από πάντα. Οπότε κάπως ένιωσα ότι είμαι ευπρόσδεκτος και ένιωσα ζεστασιά από τους ανθρώπους».

«Κάποια στιγμή, βέβαια, ένιωσα την ανάγκη να κρύψω την καταγωγή μου. Εννοώ πως σαν παιδάκι δεν ήθελα να βάλω αυτή την παράμετρο στις σχέσεις με τους ανθρώπους και δεν ήξερα πως να διαχειριστώ το γεγονός πως είμαι από την Αλβανία» εξήγησε ο ηθοποιός.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου για Απόστολο Λύτρα: «Με έπιασε ταχυκαρδία όταν είδα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής της Σοφίας» (Video)

Light: «Αν ο Λύτρας ήταν τράπερ τότε να βλέπατε τι θα γινόταν» – «Πονήρω» η Κουτσελίνη

Ευαγγελινός για το σχόλιο της Νέγκα για την Σάττι: «Την άποψή της είπε – Ο καθένας είναι υπόλογος γι’ αυτά που λέει» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 16:37