search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 20:30
MENU CLOSE

Μπαράζ επιθέσεων στο Νταγκεστάν με 9 νεκρούς – Τρομοκράτες φέρονται να κρατούν ομήρους σε ορθόδοξη εκκλησία, στους δρόμους ο στρατός (videos)

23.06.2024 23:18
fotia-sinagogi

Σκηνές που θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη είναι σε εξέλιξη στο Νταγκεστάν της Ρωσίας και συγκεκριμένα στις πόλεις Ντέρμπεντ και Μαχατσκάλα.

Ομάδα τρομοκρατών το απόγευμα έκανε μαζικές επιθέσεις σε δύο ορθόδοξες εκκλησίες, αστυνομικά τμήματα και μία συναγωγή, σκοτώνοντας έξι αστυνομικούς και έναν ιερέα.

Νεκροί είναι επίσης δύο από τους τρομοκράτες, ενώ οι υπόλοιποι διαφεύγουν. Οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 12.

Στη Μαχατσκάλα, τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ορισμένοι ένοπλοι τρομοκράτες, κρατούν ομήρους μέσα σε ορθόδοξο ναό και ακούγονται συνεχώς πυροβολισμοί. Εκτιμάται πως ο αριθμός των τρομοκρατών είναι «σημαντικός».

Στους δρόμους ο στρατός, επιχειρούν ελικόπτερα

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που έχουν βγει στρατιωτικά οχήματα, ενώ τα σημεία που εκτιμούν οι αστυνομικοί πως κρύβονται οι τρομοκράτες, έχουν περικυκλωθεί.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι κρατούνται όμηροι στην εκκλησία αν και τα ΜΜΕ στη χώρα κάνουν λόγο για περίπου 40.

Οι τρομοκράτες, ισλαμιστές όπως όλα δείχνουν, άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών και εισέβαλαν σε ναούς και μία συναγωγή, την οποία μάλιστα έκαψαν ολοσχερώς.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου εβραϊκών κοινοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μπαρούχ Γκόριν δήλωσε ότι «η συναγωγή στο Ντέρμπεντ έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Είναι αδύνατον να κατασβεστεί η φωτιά. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν: ένας αστυνομικός και ένας φύλακας. Και η συναγωγή στη Μαχατσκαλά πυρπολήθηκε και κάηκε»

Φωτιά έβαλαν και στις δύο ορθόδοξες εκκλησίες.

Στο Ντέρμπεντ οι ανταλλαγές πυροβολισμών συνεχίζονται ακόμη, ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν διαρκώς πάνω από την πόλη.Εχει γίνει δημόσια έκκληση να κλειστούν όλοι οι κάτοικοι στα σπίτια τους, με τους δράστες στην περιοχή, να φέρονται να έχουν κρυφτεί εντός ενός κτιρίου όπου αναμένεται η επέμβαση της αστυνομίας και του στρατού.

Διαβάστε επίσης:

Ελβετία: Εντοπίστηκε νεκρός ένας από τους αγνοούμενους στις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα – Δύο ακόμη αγνοούνται

Μακρόν: «Θα ολοκληρώσω την θητεία μου το 2027»

Γαλλία: Με άρθρο τους στην Le Monde, 170 νυν και πρώην διπλωμάτες καλούν σε μια νίκη κατά της ακροδεξιάς 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 20:29