search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 18:56
MENU CLOSE

Τέχνες και πόλη: Η ιστορική Αθήνα μέσα από το κλικ του Nikolai von Bismarck

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2339
20/06/2024
22.06.2024 06:05
texnes-kai-poli

Ίσως δεν υπάρχει πιο ιστορική πόλη στον πλανήτη από την Αθήνα. Πολλές φορές δεν το συνειδητοποιούμε και καταπιανόμαστε από την «ασχήμια» της. Είναι όμως αυτή η… ασχήμια που κάνει τους πιστούς πρωτευουσιάνους να τη βλέπουν ως μια πόλη γεμάτη ζωντάνια, που δονείται στους ρυθμούς των πολιτών της, αλλάζει, μεταμορφώνεται και γίνεται ζωντανή οντότητα και – τελικά – η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο.

Η Αθήνα είναι από μόνη της μια ιστορική καταγραφή. Σε μια βόλτα βλέπεις κτήρια από την αρχαιότητα μέχρι σύγχρονες επιβλητικές κατασκευές που διαμόρφωσαν τη μητρόπολη του σήμερα. Αυτό προσπάθησε να απαθανατίσει στις εκπληκτικές φωτογραφίες του ο Nikolai von Bismarck στην έκθεση «Αθήνα: Το Ζωντανό Παρελθόν» που παρουσιάζει στην Γκαλερί Stefanidou Tsoukala.

Πιστός στο φωτογραφικό του στιλ, ο Nikolai von Bismarck πειραματίζεται με την υφή και τα χρώματα, δημιουργεί εικόνες μοναδικές, που μας αποκαλύπτουν ένα διαφορετικό πρόσωπο της πόλης και αναδεικνύουν το ιστορικό βάθος της Αθήνας και την αρχαία ενέργειά της.

Η σύμπραξη του Nikolai von Bismarck και της Γκαλερί Stefanidou Tsoukala είναι η απόδειξη πως η τέχνη και το design δεν απέχουν πολύ και το ένα συμπληρώνει το άλλο. Ο Nikolai von Bismarck είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς και καινοτόμους φωτογράφους της γενιάς του. Χρησιμοποιεί μια ευρεία γκάμα πειραματικών και δημιουργικών φωτογραφικών τεχνικών, από μεταξοτυπία και κάμερες μεγάλου φορμά έως tin type, Super 8 και Polaroid φωτογραφία. Έκανε τα πρώτα του βήματα στη φωτογραφία ως βοηθός της Annie Leibovitz, ενώ θεωρεί τον Sir Don McCullin ως μέντορά του στα πρώτα του έργα.

Αναζητώντας εκτυπωτές και σπάνια φιλμ από όλο τον κόσμο, ο von Bismarck αναδεικνύει τις τεχνικές του δημιουργώντας μοναδικές φωτογραφίες σε συνεργασίες του με διεθνείς εμβληματικούς οίκους μόδας, όπως οι Dior, Celine, Miu Miu, Fendi και Chanel.

Τα πορτρέτα του έχουν κοσμήσει εξώφυλλα και editorials για τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας («Vogue», «W», «Arena Homme +», «Harper’s Bazaar», «World of Interiors», «Cabana» και «Self Service»), ενώ έχει φωτογραφίσει κορυφαία μοντέλα και διεθνείς προσωπικότητες του πολιτισμού, από την Bella Hadid και την Christy Turlington έως τον Virgil Abloh, τον Sir Ben Kingsley, την Tilda Swinton και τον A$AP Rocky.

Λόγω του αστείρευτου πάθους του για την τέχνη έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να εμπνευστεί και να δημιουργήσει τις φωτογραφικές συλλογές του. Από την Αιθιοπία, την Κούβα και την Ινδία έως τους γορίλες της Ρουάντας και την εμπόλεμη Ουκρανία

Τα έργα του έχουν εκτεθεί στη Royal Academy του Λονδίνου, ενώ επίσης έχουν δημοσιευτεί σε δύο βιβλία της Rizzoli: το 2019 στο «The Dior Sessions» και το 2022 στο «The Fendi Set».

Όλη η ομορφιά και το μεγαλείο της Αθήνας έχουν αποτυπωθεί σε ένα μέρος και σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε αυτήν την έκθεση.

Δύο γυναίκες και ένα winery στο Μαρούσι

Ένα πράγμα που αρέσει στους Αθηναίους, εκτός από τις βόλτες στην πόλη, είναι οι συζητήσεις με ένα μπουκάλι καλό κρασί. Η Λεώνη και η Άννα είναι δύο γυναίκες με πάθος για το κρασί, τα ταξίδια και την περιπέτεια. Μας καλούν λοιπόν σε μια γευστική περιπέτεια στο Caravin Wine & Wanderlust για να γευτούμε ανεπιτήδευτα ωραίο φαγητό του τόπου μας και να απολαύσουμε την απόλυτα ενημερωμένη λίστα κρασιών τους.

Το μήνυμά τους είναι «Σηκωθείτε από την καρέκλα, τον καναπέ, το γραφείο! Αφήστε το κινητό, το tablet, τον υπολογιστή και βγείτε έξω! Δείτε τα χρώματα της φύσης. Αναπνεύστε καθαρό αέρα. Ζήστε μια καταπληκτική ζωή! Κάντε αυτό το πέρασμα από τη ζωή την πιο συναρπαστική περιπέτεια!»

Μέσα από τα ταξίδια και τις εμπειρίες τους εμπέδωσαν την αισθητική τους και δοκίμασαν τους γαστρονομικούς πειρασμούς που έχει να προσφέρει ο κόσμος.

Από φαγητά προσφέρουν ελληνικές γεύσεις λίγο… πειραγμένες! Θα βρείτε φάβα, μουσακά, πίτες Καισαρίας, κρητικό γαμοπίλαφο με υλικά από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Με το καλωσόρισμα θα σας σερβίρουν ζεστό ψωμί με ελιές από τη Χαλκιδική και ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο. Από γλυκά, προτείνονται η γαλατόπιτα Μάνης και το ραβανί.

Από κρασιά έχουν τα πάντα: αφρώδη, πορτοκαλί, φυσικά κρασιά, λευκά, ροζέ, κόκκινα, magnum φιάλες και κρασιά που μπορεί κανείς να κάνει pairing με γλυκά. Φυσικά οι υπεύθυνοι του μαγαζιού θα σας καθοδηγήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του φαγητού σας.

Διαβάστε επίσης:

Μια ενδοσκοπική έκθεση φωτογραφίας στο Μετς

Τέχνες και Πόλη: Η πιο καλοκαιρινή έκθεση στην καρδιά του Κολωνακίου

Τέχνες και πόλη: Ο Μιθριδάτης… αλλιώς στο Ίδρυμα Κακογιάννη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 18:56