search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 21:10
MENU CLOSE

Σχόλιο Κεδίκογλου για Κικίλια: «Ελπίζουμε η επιπολαιότητά του να μην επαναληφθεί»

22.06.2024 18:49
Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει και ο Κεδίκογλου - Media

Οι… βιαστικές (όπως φαίνεται) δηλώσεις για εμπρησμό στη φωτιά που ξέσπασε στη Βάρης – Κορωπίου από τον Βασίλη Κικίλια, δεν έμειναν ασχολίαστες από τον Συμεών Κεδίκογλου.

Ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της φωτιάς, όπου ανέφερε πως πρόκειται για εμπρησμό και υπάρχουν και βίντεο. Τα βίντεο ωστόσο, σύμφωνα με την «Καθημερινή» δείχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, στο ένα βίντεο φαίνεται η αρχή της φωτιάς όπου κάποια άτομα προσπαθούν να τη σβήσουν, ενώ στο δεύτερο δεν είναι εμφανές αν υπάρχει εμπρησμός καθώς το πλάνο είναι μακρινό. Σχολιάζει μάλιστα πως τη στιγμή που ξεσπάει η φωτιά δεν υπάρχει κίνηση οχημάτων ή ατόμων. Οσον αφορά το άτομο με το μπιτόνι, δε φαίνεται να σχετίζεται με την φωτιά.

Παράλληλα, η «Καθημερινή» σημειώνει ότι από επίσημα χείλη διαψεύδεται η εκδοχή που αναφέρει πως για την πυρκαγιά ευθύνεται άτομο που έκανε εργασίες με τροχό.

«Για ακόμη ένα καλοκαίρι, γινόμαστε και πάλι μάρτυρες εικόνων και καταστάσεων από το παρελθόν. Τούτη τη δύσκολη ώρα, με πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα, εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και τους εθελοντές που δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, αλλά και στους συμπολίτες μας που βλέπουν τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν. Και παρά το γεγονός ότι αποφεύγουμε τον καταλογισμό ευθυνών εν μέσω κρίσης, δεν μπορούμε να μην κάνουμε μία επισήμανση» αναφέρει αρχικά ο Κεδίκογλου.

«Τη στιγμή που η υπευθυνότητα πρέπει να πρυτανεύει, παρακολουθήσαμε τον αρμόδιο Υπουργό, λειτουργώντας ως… εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, να προσπαθεί να διαχειριστεί με άστοχο επικοινωνιακό τρόπο μια κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Βιάστηκε, χωρίς επαρκή στοιχεία, να «βαφτίσει» εμπρηστές κάποιους πολίτες που έσπευσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Βάρης – Κορωπίου…

Ελπίζουμε αυτή η επιπολαιότητα, που αποκαλύφθηκε μάλιστα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», να μην επαναληφθεί. Οι πρόωρες ανακοινώσεις, πριν την ολοκλήρωση των σχετικών ερευνών, δεν βοηθούν» πρόσθεσε για τον Βασίλη Κικίλια.

Καταλήγοντας, είπε: «Για τις επαναλαμβανόμενες επιχειρησιακές και πολιτικές «επιτελικές» ανεπάρκειες, θα τοποθετηθούμε αργότερα. Βρισκόμαστε στην αρχή ενός δύσκολου καλοκαιριού και η κοινωνία απαιτεί τη μέγιστη σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα από την Πολιτεία!»

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «ΝΔ – VMRO προσπαθούν να τορπιλίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών»

ΠΑΣΟΚ: Ξεκίνησαν τον προεκλογικό αγώνα οι υποψήφιοι αρχηγοί – Τα διλήμματα πριν από την εσωκομματική κάλπη

ΠΑΣΟΚ: Παρατηρητής των προβλημάτων των αγροτών ο πρωθυπουργός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 21:06