search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 19:27
MENU CLOSE

Σαμοθράκη: Διακοπές στο εναλλακτικό νησί με τις μικρές φυσικές πισίνες (Photos/Video)

22.06.2024 07:00
samothraki-new

Η Σαμοθράκη είναι νησί του Θρακικού Πελάγους και βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Αιγαίου, μεταξύ των νησιών Λήμνος, Ίμβρος και Θάσος, ενώ απέχει 24 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη.

Η Σαμοθράκη αποπνέει έναν αέρα μυστηριακό, καθώς πρόκειται για ένα νησί που δεν αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες. Παρ’ όλα αυτά, η σπάνια φυσική ομορφιά της με την πυκνή βλάστηση την μετατρέπει σε έναν εναλλακτικό προορισμό, παρθένο και έτοιμο να τον ανακαλύψετε από άκρη σε άκρη.

Βραχώδεις πλαγιές, δύσβατα μονοπάτια, διάσπαρτες μικρές πισίνες (βάθρες), άγρια βλάστηση και απόκοσμες παραλίες, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για όσους αγαπούν την ηρεμία και τις εναλλακτικές διακοπές.

Στο νησί, οι πιο ωραίες βουτιές γίνονται στις περίφημες βάθρες, τις φυσικές πισίνες που μαγνητίζουν τους ταξιδιώτες. Το κολύμπι στα νερά τους είναι σίγουρα μια πρωτόγνωρη εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι βάθρες είναι μικρές φυσικές πισίνες με κρυστάλλινα δροσερά νερά, που περιτριγυρίζονται από βράχια και μικρούς ή μεγάλους καταρράκτες. Οι βάθρες που θα συναντήσετε στη Σαμοθράκη είναι πολλές.

Το νησί έχει ωοειδές σχήμα, με ακτογραμμή 59 χιλιομέτρων, εκ των οποίων περίπου τα 35 αποτελούν παραλίες, οι περισσότερες από αυτές πετρώδεις. Η θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Σαμοθράκη είναι μια από τις πλουσιότερες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, όσον αφορά τη θαλάσσια και υποβρύχια ζωή που φιλοξενεί.

Παρά τις φυσικές ομορφιές και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον από όλες τις ιστορικές περιόδους, η τουριστική βιομηχανία στη Σαμοθράκη δεν είναι τόσο ανεπτυγμένη, σε σύγκριση με άλλα ελληνικά νησιά. Αυτό όμως το γεγονός αποτελεί ίσως βασική αιτία που το νησί παραμένει παρθένο και διατηρεί το φυσικό του περιβάλλον απρόσβλητο από την αλόγιστη ανάπτυξη που χαρακτηρίζει άλλες περιοχές -και ιδίως νησιά- της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

3 παραλίες κοντά στην Αθήνα που θυμίζουν νησί (Videos)

Γέρακας: Ξέρεις πού βρίσκεται το άγνωστο φιόρδ της Ελλάδας; (Photos/Video)

Μαυροσουβάλα: Η λίμνη που απέχει μία ώρα από την Αθήνα, ιδανική για μονοήμερη εκδρομή (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 19:27