search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 09:26
MENU CLOSE

Ρυζόγαλο με μαστίχα και ψιλοκομμένα φουντούκια

22.06.2024 06:15
rizogalo22_6

Το παραδοσιακό ρυζόγαλο της παιδικής μας ηλικίας, νόστιμο και θρεπτικό που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των εύκολων και απλών επιδορπίων της Ελλάδας.

Κλασικά απολαμβάνεται κρύο με λίγη κανέλα πασπαλισμένη και στη συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται η μαστίχα και τα ψιλοκομμένα φουντούκια που του χαρίζουν μια πιο ιδιαίτερη γεύση.

Υλικά για τη Συνταγή

½ φλιτζάνι ρύζι

2-2 ½ φλιτζάνια νερό

5 φλιτζάνια γάλα, πλήρες

1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλιά της σούπας ρυζάλευρο

1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

1 πρέζα μαστίχα σκόνη

Για το πασπάλισμα

Λίγη κανέλα σκόνη

Μερικά φουντούκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1.Αρχικά βάλτε σε μια κατσαρόλα το ρύζι μαζί με το νερό και βράστε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αφήστε το βρασμένο ρύζι να κρυώσει στην ίδια κατσαρόλα.
2. Έπειτα προσθέστε το γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το ρυζάλευρο και το άμυλο σίτου στο ελαφρώς κρυωμένο ρύζι και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα, για να ενωθούν τα υλικά.
3. Στη συνέχεια βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και συνεχίστε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει βράση.
4. Μόλις κοχλάσει προσθέστε τη θρυμματισμένη μαστίχα στο ρυζόγαλο, ανακατέψτε να μοιραστεί παντού και βράστε, ανακατεύοντας συνεχώς για ακόμα 5 – 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρά.
5. Με μια κουτάλα μοιράστε το ρυζόγαλο στα φορμάκια ή ποτήρια που θα το σερβίρετε και κρυώστε το, πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο.
6. Πασπαλίστε από πάνω με λίγη κανέλα σε σκόνη και μερικά φουντούκια ψιλοκομμένα σε μέγεθος κόκκου ρυζιού και σερβίρετε το ρυζόγαλο παγωμένο.

Διαβάστε επίσης:

Κρεμώδεις και χρυσαφένιες κροκέτες κοτόπουλο, της ανακύκλωσης

Κέικ γενεθλίων με βουτυρόκρεμα βανίλιας και χρωματιστή τρούφα

Πώς να φτιάξεις το εμβληματικό cheeseburger της ταινίας «The menu»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 09:26