search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28.06.2024 19:49
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Ξεκίνησαν τον προεκλογικό αγώνα οι υποψήφιοι αρχηγοί – Τα διλήμματα πριν από την εσωκομματική κάλπη

22.06.2024 06:46
androulakis-new

Με την κρίσιμη ημερομηνία για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ να είναι αυτή της 30ης Ιουνίου, της συνεδρίασης δηλαδή της Κεντρικής Επιτροπής, συνεχίζουν οι υποψήφιοι αρχηγοί του Κινήματος να χτίζουν τις ομάδες τους αλλά και τα διλήμματα.

Οι πρώτες κινήσεις Ανδρουλάκη, Δούκα, Γερουλάνου

Όλα δείχνουν ότι οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο εν ενεργεία αρχηγός Νίκος Ανδρουλάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο βουλευτής Παύλος Γερουλάνος. Κλειστά τα χαρτιά του κρατά ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος ακούγεται έντονα τελευταία από κύκλους του Χάρη Δούκα ότι μπορεί στο τέλος να στηρίξει τον δήμαρχο της Πρωτεύουσας.

Από τις πρώτες κινήσεις των τριών υποψηφίων φαίνεται και η στρατηγική που έχουν διαλέξει στο δρόμος προς τις εσωκομματικές κάλπες οι οποίες όπως φαίνεται θα στηθούν τον Φθινόπωρο. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει να συγκρούεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά ούτως ώστε να δηλώσει ότι είναι παρών στον αντιπολιτευτικό του έργο.

Ο Χάρης Δούκας σχεδόν καθημερινά αναδεικνύει πρωτοβουλίες και ενέργειες από τον δήμο Αθηναίων με κορυφή τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του για το γήπεδο του Παναθηναϊκού που ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίησή του.

Ο Παύλος Γερουλάνος προβάλει την καθημερινότητα καθώς αναφέρθηκε στην έρευνα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ λέγοντας πως «αναδεικνύει την ανάγκη συνολικής αλλαγής της πολιτικής, για τη στήριξη του εισοδήματος» και έκανε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη.

Πίσω από τον Χάρη Δούκα βρίσκεται ο πρώην Υπουργός του Κινήματος Χρήστος Πρωτόπαπας. Όπως έγραψε και στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα στο τελευταίο φύλλο ο πρώην Υπουργός ήταν και πίσω από τις διαρροές «κύκλων αμφισβητιών» Νίκου Ανδρουλάκη τη Δευτέρα.

Το «δύσκολο έργο» ο Κωνσταντινόπουλος

Υποστηρικτικά ως προς την υποψηφιότητα Χάρη Δούκα είναι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος συνεχίζει να είναι ο πιο «σκληρός κριτής» του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο βουλευτής Αρκαδίας σε τηλεοπτική του εμφάνιση εξέφρασε τη διαφωνία του με τις απειλές διαγραφών που έχει εξαπολύσει ο Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει ΚΚΕ όσο και αν το προσπαθήσουν κάποιοι, δεν μπορεί να γίνει και ούτε μπορεί να μπει στη λογική επειδή η ηγετική ομάδα λεει ότι υπάρχει εσωστρέφεια και θα πάμε στο 5%». 

Κοντά στον δήμαρχο της πρωτεύουσας είναι επίσης η τάση των «Αριστερών» του ΠΑΣΟΚ, πρώην δηλαδή στελεχών οι οποίοι προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ καθώς και ο Πέτρος Ευθυμίου.   

Με την δική του ομάδα ο Ανδρουλάκης  

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρά το γεγονός ότι λέει ότι θα προχωρήσει σε εκλογές το Φθινόπωρο του 2025 γνωρίζει ότι δε μπορεί να αντέξει μέχρι τότε την πίεση αλλά και την φθορά.

Στον στενό πυρήνα των συνεργατών του είναι η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου Στεφανία Μουρελάτου, ο Εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας καθώς και οι βουλευτές Επικρατείας Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Παρατηρητής των προβλημάτων των αγροτών ο πρωθυπουργός

Χρήστος Σπίρτζης για επιστροφή Αλέξη Τσίπρα: Εφόσον το αποφασίσει η βάση, βεβαίως, γιατί όχι;

Χατζηδάκης στο Ecofin: Να εμπλακεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28.06.2024 19:48