search
ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 10:08
MENU CLOSE

Ύδρα: Οργή για τους ανεύθυνους που προκάλεσαν φωτιά στο πευκοδάσος πετώντας πυροτεχνήματα από σκάφος – «Θα κινηθούμε αστικά», λέει ο δήμαρχος

22.06.2024 08:35
ydra_fwtia

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε, στις 22:45 το βράδυ της Παρασκευής, στην Ύδρα, από ασυνείδητους επιβάτες ιδιωτικού σκάφους που πετούσαν πυροτεχνήματα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο με δέντρα και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος.

Όπως κατήγγειλαν εποχικοί πυροσβέστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η φωτιά προκλήθηκε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα και καίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσεγγίζουν το σημείο της φωτιάς με πλοιάριο του Λιμενικού, προκειμένου να επιχειρήσουν για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβάτες του σκάφους όταν αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και, όταν δεν τα κατάφεραν, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και έφυγαν.

Δήμαρχος Ύδρας: «Θα κινηθούμε αστικά σε βάρος τους»

«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι ο δήμος θα κινηθεί αστικά κατά αυτών που προκάλεσαν τη φωτιά όταν αυτοί εντοπιστούν από τις αρχές.

«Είμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου καλό είναι να είναι όλοι υπεύθυνοι για το τι κάνουν» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Oι τραγωδίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα – Οι ζωντανοί-νεκροί που θάφτηκαν στη Ρικομέξ (Photo/Video)

Πολυζωγοπούλου: «Πήγαν να μπουν στο σπίτι με το έτσι θέλω» – Λύτρας: «Δεν κρυβόμουν, δεν παρακολουθούσα ειδήσεις!» (video)

Ενδοοικογενειακή βία: Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού γυναίκας από το σύζυγό της λίγα μέτρα από το Α.Τ. Άνω Λιοσίων (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 10:02