search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 15:02
MENU CLOSE

Εύβοια: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κοντοδέσποτι

22.06.2024 19:52
kontodespoti

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, γύρω στις 5 το απόγευμα, ανάμεσα στα Ψαχνά και το Κοντοδεσπότι του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Παρά τους δυνατούς ανέμους οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο Κοντοδεσπότι της Εύβοιας μπόρεσαν να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς που έκαιγε κυρίως πεύκα στο δάσος του Κοντοδεσποτίου.

Οι επίγειες δυνάμεις που ενισχύθηκαν από εθελοντές, μηχανήματα και υδροφόρες των δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς βοήθησαν να περιορίσουν την έκταση των ζημιών, ενώ δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα έκαναν συνεχείς ρίψεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο δρόμο μεταξύ Ψαχνών-Κοντοδεσπότι, πολύ κοντά στο μοναστήρι της Γοργοεπήκοου και κατευθύνθηκε δυτικά προς το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης.

Οι δυνατοί άνεμοι βοήθησαν να επεκταθεί και έκαψε μέρος αγροτοδασικής έκτασης, κυρίως πεύκα και ελιές. Επίσης έκαψε μία αποθήκη με ανακυκλώσιμα λάδια, ενώ κινήθηκε απειλητικά προς τα σπίτια.

Μάλιστα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να περιοριστεί η φωτιά μόνο στην αποθήκη που καταστράφηκε και να μην επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτή την ώρα τα μέτωπα της φωτιάς έχουν περιοριστεί και οι δυνάμεις παραμένουν και αντιμετωπίζουν κάθε εστία αναζωπύρωσης που εκδηλώνεται.

Διαβάστε επίσης:

Mανούβρα καπετάνιου κόβει την ανάσα στο λιμάνι της Τήνου (video)

Ύδρα: 13 συλλήψεις για τη φωτιά στο νησί – Κατασχέθηκε η θαλαμηγός από όπου ρίχτηκαν τα πυροτεχνήματα

Φυγόποινος για φόνο στην Ιταλία το 2011 συνελήφθη στα Γιάννενα μετά από 13 χρόνια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 15:01