search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 21:25
MENU CLOSE

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η Χεζμπολάχ να σταματήσει να απειλεί την Κύπρο και να επιδιώξει μια διπλωματική λύση»

21.06.2024 06:57
statedepartement87-new

Σαφές μήνυμα στην Χεζμπολάχ και στον ηγέτη της Χασάν Νασράλα στέλνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τις απειλές εναντίον της Κύπρου.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών «εμείς και οι εταίροι μας είμαστε ξεκάθαροι: η Χεζμπολάχ και άλλοι παράγοντες δεν πρέπει να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να δουν αυτή τη σύγκρουση να επεκτείνεται στον Λίβανο ή στην ευρύτερη περιοχή. Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν καταστροφική για τον Λίβανο και τον λιβανικό λαό και δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

Όπως πρόσθεσε ο κ Μίλερ κατά την διάρκεια της ενημέρωσης «προφανώς αυτά τα σχόλια είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικά. Η Χεζμπολάχ θα πρέπει να σταματήσει να απειλεί οποιονδήποτε. Προτιμάμε η Χεζμπολάχ να επιδιώξει μια διπλωματική λύση».

Ο κ Μιλερ σχολιάζοντας την συνάντηση που είχε την Δευτέρα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον ομόλογό του της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κόμπο είπε «ήταν μια απίστευτα παραγωγική συνάντηση. 

Ο Μπλίνκεν ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Κύπρου για όλο το έργο που έχει κάνει για να διευκολύνει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Γάζας.

Και θέλω απλώς να το επισημάνω ξανά, ότι η Κύπρος έχει πραγματικά διαδραματίσει βασικό ρόλο ως χώρα οργάνωσης για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας που φτάνει στη Γάζα, που βοηθά αθώους Παλαιστίνιους, που ταΐζει αθώους Παλαιστίνιους.

Το γιατί η Χεζμπολάχ να επιτεθεί σε μια χώρα στη μέση αυτού του σημαντικού ανθρωπιστικού ρόλου που διαδραματίζει, γιατί εξαπέλυσε αυτό το είδος λεκτικής επίθεσης με ξεπερνά».

Διαβάστε επίσης

Πούτιν: Το ΝΑΤΟ απειλεί την ασφάλεια της Ρωσίας στην Ασία

Απειλή για βόμβα σε πτήση της Ryanair – Έκλεισε το αεροδρόμιο της Ίμπιζα

Τα ευτράπελα της επίσκεψης Πούτιν στη Βόρεια Κορέα – Η απομάκρυνση Ρώσων αξιωματούχων για παραβίαση πρωτοκόλλου και η viral βόλτα με τον Κιμ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 21:25