search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:54
MENU CLOSE

Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα σύνορα Αχαΐας-Ηλείας – Καλύτερη η εικόνα σε Αλποχώρι, διάσπαρτες εστίες στα υπόλοιπα μέτωπα

22.06.2024 01:00
fotia6-new

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξεκίνησε από την Αχαΐα και καίει πλέον και περιοχές της ορεινής Ηλείας. Παρά το γεγονός ότι έχουν υποχωρήσει οι άνεμοι που έπνεαν νωρίτερα το μέτωπο της φωτιάς που εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα δεν έχει καταστεί δυνατόν να ελεγχθεί.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες καθώς 120 πυροσβέστες με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών ενισχύουν και τμήματα εθελοντών, ενώ από την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν διατεθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και υδροφόρες.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ερυμάνθου Αχαΐας Θεόδωρος Μπαρής έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη νύχτα. «Παρά το γεγονός ότι έχουν υποχωρήσει οι άνεμοι υπάρχουν παντού διάσπαρτες εστίες που με την παραμικρή ενίσχυση των ανέμων αναζωπυρώνονται» σημείωσε.

Αναφορικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «οι πληροφορίες που έχω είναι ότι έχουν καεί σπίτια και αποθήκες, ενώ υπάρχουν και μεγάλες απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο. Ωστόσο την έκταση των καταστροφών θα την δούμε το πρωί και πάντως μετά την κατάσβεση της φωτιάς».

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα, η σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου που πραγματοποιήθηκε στο Σιμόπουλο με την συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, του υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Νίκου Ρουμελιώτη, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Τσαπικούνη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων. Στην συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν ώστε η μεγάλη πυρκαγιά να μην περάσει προς Σιμόπουλο ή Εφύρα.

Καλύτερη εικόνα εμφανίζει η φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή του Αλποχωρίου όπου εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργές εστίες. Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και 19 οχήματα.

Στο μεταξύ αστυνομικός που μετείχε στα μέτρα τάξης λόγω των πυρκαγιών στην Ηλεία, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου, όπου οι γιατροί αποφάσισαν την νοσηλεία του στην μονάδα εμφραγμάτων.

26 μηνύματα από το 112

26 μηνύματα έχουν αποσταλεί από το 112 εκ των οποίων τα 13 από αυτά για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας.

Με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή κατεύθυνση.

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά από την Αχαΐα επεκτάθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα της Ηλείας. Έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και όλες οι δυνάμεις καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο, Σάββατο, 22 Ιουνίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει, αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται και για αύριο.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις καθώς ένας άνδρας που έσπευσε να βοηθήσει στην επιχείρηση κατάσβεσης στην Ηλεία εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πύργου, όπου έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά, τελικά, κατέληξε. Στο νοσοκομείο του Πύργου μεταφέρθηκε και πυροσβέστης. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πυροσβέστης εκτέθηκε στις φλόγες και οι συνάδελφοί του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας είναι σε πλήρη ετοιμότητα μετά από σχετική απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη Μεγαλόπολη, η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Χωρέμη, όπου έκαψε σπίτια, ενώ μέσα από τις αυλές πέρασε το μέτωπο στο Κρανίδι.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα με επίγεια και εναέρια μέσα.  Οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού καθώς πύρινα μέτωπα έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές στη χώρα.

Την ίδια ώρα, αλλεπάλληλα είναι τα μηνύματα για εκκενώσεις από το 112, το οποίο το απόγευμα έπεσε για αρκετή ώρα λόγω τεχνικής βλάβης με αποτέλεσμα οι ανακοινώσεις να στέλνονταν από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προς τα ΜΜΕ προς ενημέρωση των πολιτών.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, μέσα σε 24 ώρες εκδηλώθηκαν 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δεκαοκτώ (18).

Πύρινο μέτωπο και στην Ηλεία – Εκκενώσεις περιοχών

Χωρίς τις αισθήσεις μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου, 55χρονος από το χωριό Μυρτιά που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αισθάνθηκε αδιαθεσία, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε από την περιοχή της πυρκαγιάς στο Νοσοκομείο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο άνδρας κατέληξε  λόγω «αναρρόφησης τροφής».

Στο μεταξύ, με εντολή της 6ης ΥΠΕ έχουν τεθεί σε επιφυλακή ανεξαρτήτως των εφημεριών τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Χανάκια Ηλείας βρίσκεται σε πλήρης εξέλιξη με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση να χαρακτηρίζει τη φωτιά «ανεξέλεγκτη» μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Κοροβέσης σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στο Αλποχώρι και σημείωσε ότι η μεγάλη ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η φωτιά με κατεύθυνση την παραλία του Αγίου Ηλία καθώς στην περιοχή υπάρχει πυκνό δάσος αλλά και πολλές κατοικίες.

Άνοιξε η εθνική οδός Πατρών Πύργου, η οποία είχε διακοπεί νωρίτερα στο ύψος της διασταύρωσης Βουνάργου. Είχε διακοπεί από τα Χανάκια έως και τα Δουνέικα. 

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης για Χανάκια και Αλποχώρι και στη συνέχεια των χωριών Μυρτιά και Σκουροχώρι προς Πύργο. Λίγο αργότερα για τα χωριά Βάλμη και Μασουρέικαι προς το Σιμόπουλο και μετά για τους κατοίκους της Σκαφιδιάς και του Αγίου Ηλία. Λίγο αργότερα την ίδια εντολή έλαβαν οι κάτοικοι σε Πετραίικα, Απιδούλα, Μαζαράκι, Πρόδρομο, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Βουλιαγμένη και Καλό Παιδί.

Ένα ακόμη μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοικούν ή βρίσκονται στις περιοχές, Αντωνέικα και Λάτα να κινηθούν προς την περιοχή της Αμαλιάδας, μέσω Σιμόπουλου, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 19 οχήματα κι από αέρος 8 αεροσκάφη κι 3 ελικόπτερα.

Πέρασε στην Ηλεία το μέτωπο της Αχαΐας

Η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας κινείται πλέον στα διοικητικά όρια με την περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 38 οχήματα κι από αέρος 3 αεροσκάφη κι 1 ελικόπτερο.

Μπαράζ μηνυμάτων μέσω του 112 εστάλησαν πριν λίγο προς κατοίκους οικισμών που είναι κοντά στην πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας.

Μηνύματα του 112 εστάλησαν σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάτα.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει:

«Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Λάτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Νωρίτερα, εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς κατοίκους της περιοχής Πανουσάικα Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Σταυροδρόμι.

Επιπλέον οι κάτοικοι των οικισμών Κατσουπριναίικα και Πανταζαίικα Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Κάλφα.

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και όσοι βρίσκονται στην περιοχή Γάλαρο Αχαϊας ώστε να απομακρυνθούν προς Πόρτες, που τώρα όμως εκκενώνονται.

Νωρίτερα εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωρία Αγία Βαρβάρα προς Κάλφα και Ράχη προς Σκούρα.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Σκούρα και Καρδάση Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Καρπέτα λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σκούρα και Καρδάση Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Καρπέτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

«Μάχη με τις φλόγες» και στη Δράμα

Mαίνεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει και σε δασική έκταση στο Παρανέστι Δράμας.

Στο πύρινο μέτωπο έσπευσαν και επιχειρούν 26 Πυροσβέστες με 2 ομάδες Πεζοπόρων Τμημάτων και 3 οχήματα.

Από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Κρανίδι- Πέρασε μέσα από τον οικισμό

Καλύτερη είναι αργά το απόγευμα της Παρασκευής η εικόνα της φωτιάς που απείλησε για αρκετή ώρα το Κρανίδι. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ στην περιοχή είχαν απομείνει μερικές διάσπαρτες εστίες, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν για να τις σβήσουν.

Νωρίτερα, η φωτιά  φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 15:25 πήρε δραματικές διαστάσεις, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες 21 οχήματα κι από αέρος 6 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια στο Κρανίδι και υπάρχουν αναφορές ότι κάηκαν σπίτια. Επίσης, δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της φωτιάς στο Κρανίδι. 

Δραματική ήταν η έκκληση του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου προς τους κατοίκους της περιοχής. «Μεγάλη Φωτιά αυτή την ώρα στο Κρανίδι. Σας εφιστώ την προσοχή! Παρακαλω εκκενώστε τα σπίτια φύγετε προς Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη. Επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδιώτες υδροφόρες, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου και έρχονται και ελικόπτερα. Σας παρακαλώ να είστε προσεκτικοί η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη αυτή τη στιγμή στο Κρανίδι», ανέφερε.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της περιοχής Πετροθάλασσα Αργολίδας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Ερμιόνη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους ώστε να απομακρυνθούν από το ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Καλύτερη εικόνα σε Αρκαδία και Αργολίδα

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική βελτιωμένη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας και Κρανίδι Αργολίδας.

Στις φωτιές αυτές υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίζονται, ωστόσο οι επίγειες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να ανακόψουν και να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρία πεζοπόρα τμήματα, 16 οχήματα 6 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι οριοθετημένη σε Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας και Ρίγανη Αγρινίου.

Φωτιά στη Λάρισα – Ήχησε το 112

Πυρκαγιά σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Αμφιθέα Λάρισας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις με τουλάχιστον δώδεκα οχήματα, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επίσης, ενεργοποιήθηκε το 112, καλώντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα.

Μάχη των πυροσβεστών και σε Βοιωτία και Φθιώτιδα

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις απ΄ όλη την Κεντρική Ελλάδα δίνουν τη μάχη σε 4 σημεία για να ελέγξουν τις φωτιές που ξέσπασαν μετά το μεσημέρι.

Στη Θήβα τα δύο μέτωπα περιορίστηκαν και τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο.

Στον Άγιο Σπυρίδωνα Βοιωτίας πρόλαβαν τα χειρότερα σταματώντας τις φλόγες σε αγροτική περιοχή.

Στο Γουλέμι της Φθιώτιδας παρά τους ισχυρούς ανέμους, οι πυροσβεστικές δυνάμεις από εδάφους και αέρος προσπαθούν να κόψουν την πορεία στης φωτιάς προς τη θαμνώδη έκταση ενώ αγρότες της περιοχής με αγροτικά μηχανήματα κάνουν ζώνες μέσα στα χωράφια.

Η φωτιά στο Γουλέμι είναι επίσης σε καλαμιές κοντά στα σπίτια του χωριού και έχει αναπτύξει μέτωπο και κατευθύνεται προς δασική περιοχή. Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική που βρίσκονταν κοντά στο σημείο καθώς 2 ώρες πριν χρειάστηκε να επέμβουν δυνάμεις της και να σβήσουν άλλη φωτιά που έκαψε 10 στρέμματα περίπου αγροδασικής έκτασης κοντά στο Μεγαπλάτανο της Αταλάντης.

Σε δύο μέτωπα η φωτιά στην Κεφαλονιά

Επιχειρούν πάνω από 20 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο έξι οχήματα και πέντε αεροσκάφη καθώς και ένα PZL.

Επιπλέον πυρκαγιά ξέσπασε στις 15:05 σε αγροτοδασική έκταση στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση γύρω στις 15:05 στο Νεοχώρι Μεσσηνίας. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 6 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Φωτιά στην Εύβοια – Προκλήθηκε από ατύχημα με σκαπτικό μηχάνημα

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο σε δασική περιοχή στην Εύβοια, στην περιοχή Παναγίτσα, στην Πούντα, στο δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, έχουν κινητοποιηθεί 32 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρων, 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες του evima.gr, η πυρκαγιά οφείλεται σε σκαπτικό μηχάνημα.

Το μηχάνημα έπεσε σε γκρεμό 200 μέτρων την ώρα που εκτελούσε εργασίες και από την απότομη πτώση προκλήθηκε η πυρκαγιά.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ένας τραυματίας από την φωτιά, ο οποίος μεταφέρεται αυτή την ώρα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Σε αρκετές περιπτώσεις η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χιλιόμετρα την ώρα γεγονός που δυσκολεύει την προσέγγιση των εναερίων μέσων, τόνισε ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές, ενώ εστάλησαν 11 μηνύματα μέσω 112 για ενημέρωση ή για απομάκρυνση κατοίκων.  «Στην Κεφαλονιά, το Αγρίνιο, τη Λειβαδιά και τη Θήβα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα. Σε μερικές περιπτώσεις, η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χλμ την ώρα, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών» ανέφερε, εξηγώντας ότι υπήρχαν και δυσκολίες προσέγγισης των εναέριων μέσων.

Όπως είπε, παρά τις αντίξοες συνθήκες η πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι Αττικής ελέγχθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε δύο ώρες από την εκδήλωσή της, ενώ έχει ελεγχθεί και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Δροσοπηγή Κορινθίας.

 «Διανύουμε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες. Γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή σε όλους. Αν δείτε καπνό ή φλόγες, καλέστε μας στο τηλέφωνο 199 ή στο 112. Καλέστε μας αμέσως. Μην υποθέσετε ότι έχει καλέσει κάποιος άλλος πριν. Στη συνέχεια απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και διευκολύνετε την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων», σημείωσε ε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Για την φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι η Πολιτική Προστασία είχε εκδόσει 112 ζητώντας την εκκένωση της περιοχής Μαύρο Λιθάρι προς Γλυφάδα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, η οποία είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Μαύρο Λιθάρι.

Ποιες περιοχές βρίσκονται και το Σάββατο στο «κόκκινο»

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ισχυρός είναι ο κίνδυνος και για το Σάββατο 22 Ιουνίου (κατηγορίας 4) σε Αττική και Αργολίδα, περιοχές της Κορινθίας κια της Βοιωτίας και της κεντρικής και νότιας Εύβοιας.

Διαβάστε επίσης:

Δύο φωτιές σε αγροτικές περιοχές, κοντά σε βιομηχανίες στη Θήβα – Συνδράμουν και εναέρια μέσα

H&M μετά το «λουκέτο» σε 5 καταστήματα: Τεχνικό πρόβλημα πίσω από τη μη διαβίβαση αποδείξεων στην ΑΑΔΕ

Αγίου Πνεύματος: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το τριήμερο – Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:53