search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 22:44
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: «Θα ανακοινώσω αν θα είμαι υποψήφιος όταν ανοίξει η διαδικασία», λέει ο Παύλος Γερουλάνος – Νέα αμφισβήτηση Ανδρουλάκη από Κωνσταντινόπουλο (video)

21.06.2024 11:10
geroulanos-kwnstantinopoulos

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά μίλησε στην ΕΡΤ, το πρωί της Παρασκευής (21/6), ο Παύλος Γερουλάνος.

«Η ονοματολογία αυτή τη στιγμή δεν κάνει καλό στο ΠΑΣΟΚ. Και το λέω αυτό διότι δεν έχει αρχίσει ακόμα μια τέτοια διαδικασία. Πιστεύω ότι τα ονόματα πρέπει να πέσουν στη μάχη όταν ξεκινήσει η διαδικασία. Και γιατί το λέω αυτό; Δεν το κάνω από σεμνοτυφία. Το κάνω γιατί αν χάσουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα τα οποία οφείλουμε να αλλάξουμε στο ΠΑΣΟΚ, τότε θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν είναι έτσι», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Όποιος αυτή τη στιγμή προτάσσει το όνομά του πάνω από τις αλλαγές, δείχνει να μην καταλαβαίνει ποιο είναι το πρόβλημα» τόνισε ενώ ερωτηθείς για το πότε θα αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος απάντησε ότι «δεν είναι θέμα πότε θα το αποφασίσω, θα ανοίξω τη συζήτηση της υποψηφιότητας και για όλα τα ονόματα που συμπεριλαμβάνει μόνο όταν ανοίξει επισήμως από το κόμμα».

«Χρειάζεται να επικαιροποιήσουμε το σχέδιο μας. Έχουμε καλές προτάσεις, αλλά δεν κουμπώνουν σε θέσεις, δεν κουμπώνουν σε όραμα. Χρειάζεται να αλλάξουμε την ηγετική μας ομάδα για να πείσουμε ότι αυτά που λέμε μπορούμε να τα κάνουμε πράξη. Την οργάνωση του κόμματος για να μπορέσουν αυτά τα μηνύματα να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, την επικοινωνία μας. »Αυτά είναι όλα θέματα τα οποία πρέπει να τα δούμε από την αρχή», πρόσθεσε.

Ο Παύλος Γερουλάνος σχολίασε και το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

«Είναι απλά τα πράγματα. Είχαμε βάλει σαν στρατηγικό στόχο τη δεύτερη θέση και πιστεύω ότι ήταν εφικτή διότι βλέπουμε μία κατάρρευση των δύο κομμάτων. Εγώ θα σας συγκρίνω με τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Χάσανε τα δύο μεγάλα κόμματα, ενάμιση εκατομμύριο ψηφοφόρους. Από αυτό εμείς εισπράξαμε μόνο τις 60.000, δηλαδή μόνο το 4%. Από τους ανθρώπους δηλαδή που είπαν ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν με ικανοποιεί το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύτηκε μόνο το 4%», δήλωσε.

«Το να βάλεις έναν εφικτό στόχο και να παλέψουμε όλοι να τον καταφέρουμε, είναι αυτό που θέλεις να κάνεις σε ένα κόμμα, αλλά πρέπει να συντάξεις τις δυνάμεις έτσι ώστε ο στόχος αυτός να είναι εφικτός. Και ένα παράδειγμα που μπορώ να σας πω είναι ότι καλά είναι να μιλάμε εδώ στις εκπομπές για ποσοστά, αλλά σαν κόμμα αυτό το οποίο πρέπει να μας κάνει να κρίνουμε τους εαυτούς μας είναι κατά πόσον εμπνέουμε τους πολίτες να έρθουν να μας ψηφίσουν. Θα έρθουν για μας; ή απλώς θα ανέβουμε επειδή πέφτουν οι άλλοι πιο πολύ από εμάς; Αυτός είναι ο στόχος που έπρεπε να έχουμε θέσει από την αρχή για να αυξήσουμε και τα ποσοστά μας κατ επέκταση», συνέχισε.

«Το φθινόπωρο η εκλογή αρχηγού»

Για την πορεία από εδώ και πέρα σημείωσε «το θέμα του αρχηγού έχει τεθεί και θα δούμε στις 30 Ιουνίου κατά πόσον ο Πρόεδρος θα ανταποκριθεί στα μηνύματα που πήρε στο Πολιτικό Συμβούλιο. Από εκεί και πέρα, οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε μέσα στο ΠΑΣΟΚ αφορούν την ηγετική ομάδα. Δηλαδή να ξέρει ο κόσμος πού θα ακουμπήσει το πρόγραμμα. Να ξέρει δηλαδή ο πολίτης εάν υπάρχει μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, πού θα βρίσκεται η χώρα και ο ίδιος ο πολίτης σε τρία, πέντε, δέκα χρόνια από τώρα».

«Επειδή έχουμε πολύ λίγο χρόνο μπροστά μας να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, θεωρώ ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν τόσο το καλύτερο για εμάς. Όμως θα έβαζα σαν παράμετρο και γι’ αυτό το λέω να έχει μεγάλη συμμετοχή. Εάν γίνουν μέσα στο καλοκαίρι, προφανώς ο κόσμος θα είναι στις διακοπές του. Το φθινόπωρο», δήλωσε για το πότε πρέπει να γίνουν οι εκλογές.

«Επί της αρχής συμφωνώ ότι πρέπει να πάμε συντεταγμένα στη Νέα Δημοκρατία για να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Επειδή όμως η απάντηση στο πώς θα γίνει αυτό είναι περίπλοκη, δεν πιστεύω ότι πρέπει να χάσουμε χρόνο εκπέμποντας προς τα έξω ότι αντί να ασχοληθούμε με την Ελληνίδα και τον Έλληνα, ασχολούμαστε με τους εαυτούς μας, γιατί αυτό θα είναι αυτοκτονικό», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Παύλος Γερουλάνος.

Νέα αμφισβήτηση Ανδρουλάκη από Κωνσταντινόπουλο: Πρέπει να βρεθεί στο ΠΑΣΟΚ ηγεσία που μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη

Επανέρχεται στην αμφισβήτηση Ανδρουλάκη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τονίζοντας ότι «εγώ δεν ζήτησα από κανέναν να παραιτηθεί, λέω όμως ευθέως ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Κασσελάκη και πρέπει να βρεθεί ηγεσία που μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη».

Όπως ανέφερε στα «Παραπολιτικά 90,1»: «τα θέματα μιλούν μόνα τους, ο κ. Ανδρουλάκης είχε πει ότι η τρίτη θέση είναι πολιτική ήττα. Πρέπει να επιλέξουμε στο ΠΑΣΟΚ αν θα είμαστε ένα κόμμα χαμηλών προσδοκιών, θα κατεβάζουμε τον πήχη ή θα μιλούμε καθαρά και δεν θα φτάνουμε στο επίπεδο να χάνουμε από τον Κασσελάκη. Αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αποφασίσει η βάση».

Αναφερόμενος στα περί πιθανών διαγραφών από το Νίκο Ανδρουλάκη, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει ΚΚΕ όσο και αν το προσπαθήσουν κάποιοι, δεν μπορεί να γίνει και ούτε μπορεί να μπει στη λογική, επειδή η ηγετική ομάδα λέει ότι υπάρχει εσωστρέφεια και θα πάμε στο 5%».

Όσον αφορά στο πότε εκτιμά ότι θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές, απάντησε ότι «όποιος θέλει να πάει τον Ιούλιο, ο πρόεδρος μπορεί να αποφασίσει για αυτό, δεν θα τον “σκοτώσει” κανένας για αυτό, απλώς θα “σκοτώσει” το κόμμα. Τον Ιούλιο δεν θα έρθει πάνω από 40-50 χιλιάδες κόσμου. Η διαδικασία για την αλλαγή ηγεσίας πρέπει να γίνει εντός του 2024. Αν είναι στις διαδικασίες να πάμε 50 χιλιάδες, ας το κάνει μεταξύ των φίλων του και της ομάδας του».

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της GPO ανέφερε ότι: «έδειξε ότι δεν υπάρχει καμία μείωση των ποσοστών όχι γιατί δεν υπάρχει εσωστρέφεια, γιατί εσωστρέφεια υπήρχε στο ύψιστο σημείο, αλλά γιατί αναμένουν τις αποφάσεις μας. Αναμένουν να δουν αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα συνεχίσουμε τα ίδια, άρα όλα τα επιχειρήματα της ηγεσίας με τη χθεσινή δημοσκόπηση την οποία και αυτή βλέπω ότι τους αρέσει, γιατί έχει πρώτο τον κ. Ανδρουλάκη, σημαίνει ότι ούτε είχαμε εσωστρέφεια και καταστροφή αλλά και το 70% του κόσμου θέλει εκλογή ηγεσίας τώρα».

Διαβάστε επίσης:

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Πρόκειται για πολιτικές εκκαθαρίσεις – Είμαι στη διάθεση του κόμματος (video)

ΠΑΣΟΚ: Όλοι οι άνθρωποι των υποψήφιων προέδρων – Τα μηνύματα της πρώτης δημοσκόπησης 

ΚΚΕ: Κριτική Κουτσούμπα στη συζήτηση για την Κεντροαριστερά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 22:38