search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 18:56
MENU CLOSE

Απόστολος Λύτρας: Τα μηνύματα της συζύγου του με την κόρη του – Αίτημα αποφυλάκισης ετοιμάζεται να καταθέσει ο ποινικολόγος

21.06.2024 20:34
lytras profilakisi- new

Συνέχεια στην πολύκροτη υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της, γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα δίνουν τα μηνύματα που αντάλλαξε η κ. Πολυζωγοπούλου με την κόρη του δικηγόρου, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα μηνύματα αποκαλύπτουν τι ακριβώς συνέβη λίγο πριν το επεισόδιο το βράδυ της Τρίτης (18/6) που οδήγησε σε κατάθεση μηνύσεων και σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ποινικολόγου.

Την ίδια ώρα, νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, θέλουν τον ποινικολόγο να καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης τις επόμενες ημέρες.

Τι λένε τα μηνύματα

Το MEGΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ τους η Σοφία Πολυζωγοπούλου και η κόρη του Απόστολου Λύτρα πριν την προφυλάκιση του γνωστού ποινικολόγου.

Σε αυτά φαίνεται ότι το θύμα της επίθεσης βρισκόταν σε ανοικτή επικοινωνία με την κόρη, από τον πρώτο γάμο του συζύγου της η οποία -ως γνωστόν- είχε επισκεφθεί την κατοικία του πατέρα της στον Γέρακα από όπου πήρε αντικείμενα και λεφτά.

  • Κόρη Λύτρα: Σοφία πρέπει να πάω να πράγματα. Δεν προφυλακίστηκε. Μπορώ;
  • Σοφία Πολυζωγοπούλου: Θα μιλήσουμε λίγο αργότερα.
  • Κόρη Λύτρα: Πάρε με σύντομα. Δεν έχει τίποτα και έχουμε θέμα.

Λίγο αργότερα ακολουθεί ο εξής διάλογος:

  • Κόρη Λύτρα: Πώς είσαι; Χρειάζεσαι κάτι να σου φέρω; Ευχαριστώ πολύ και τους γονείς σου για πριν, δεν κατάλαβα πως μου συνέβη.
  • Σοφία Πολυζωγοπούλου: Όχι δεν χρειάζομαι κάτι. Είσαι καλύτερα;
  • Κόρη Λύτρα: Μου έπεσε η πίεση μάλλον. Ναι καλύτερα, ευχαριστώ. Αν χρειάζεσαι κάτι πάρε με, το έχω ανοιχτό.

Στη συνέχεια η Σοφία Πολυζωγοπούλου αντάλλαξε με την κόρη του Απόστολου Λύτρα τα εξής μηνύματα:

  • Σοφία Πολυζωγοπούλου: Θα τα βρω γιατί δεν ξέρω που είναι και δεν θα είμαι τώρα σπίτι μέχρι αργά.
  • Κόρη Λύτρα: Μήπως είναι κάποιος να πάω να τα πάρω, γιατί είναι οι κάμερες και δημοσιογράφοι απ’ έξω.
  • Σοφία Πολυζωγοπούλου: Βγες από το ρόλο που σε έχουν βάλει κορίτσι μου. Προέχουν άλλα αυτή την στιγμή.

Τι είπε η Σοφία Πολυζωγοπούλου για τα μηνύματα

Την ίδια ώρα, η Σοφία Πολυζωγοπούλου προχώρησε σε διευκρινίσεις, μιλώντας στον Πέτρο Κουσουλό, στην εκπομπή του στο Open και εξήγησε τι έγινε την μέρα που η πρώην σύζυγός του Απόστολου Λύτρα επιχείρησε να μπει στο σπίτι:

«Από τα μηνύματα αυτά προκύπτει ότι εγώ μιλάω μόνο με το παιδί. Στα πρώτα μηνύματα φαίνεται ότι τη Δευτέρα ήρθε, πήρε ό,τι ήθελε, ζαλίστηκε και ευχαριστεί και τους γονείς μου. Προκύπτει επίσης ότι εγώ δεν μιλάω με κανέναν άλλο, ούτε καν τους συνεργάτες του γραφείου, για αντικείμενα που χρειάζονταν να μεταφερθούν. Όταν λέω στην κόρη του Λύτρα “προέχουν άλλα”, είναι επειδή εκείνη την ώρα με πηγαίνουν για ψυχολογική υποστήριξη. Μετά από αυτόν τον διάλογο ανοίγει το γκρουπ στο viber και γράφουν διάφορα ενώ εγώ δεν έχω καν γυρίσει από εκεί που είμαι. Ξαφνικά έρχονται σπίτι μου και ο αστυνομικός εξηγεί το τι έγινε με τα κλειδιά και πώς προσπάθησε ο συνεργάτης να μπει υπονοώντας ότι είχαμε συνεννοηθεί, κάτι που δεν ισχύει. Να σημειώσω ότι είμαι και σωματικά και ψυχολογικά σε άθλια κατάσταση και κανείς δεν υπολογίζει ότι έχουν περάσει τρεις ημέρες από τον ξυλοδαρμό και όλο αυτό που ζω, και προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι με το έτσι θέλω».

Τι είπε ο Απόστολος Λύτρας με μήνυμά του από τη φυλακή

Με μήνυμα ο Απόστολος Λύτρας παρενέβη στην εκπομπή του Open. Σε αυτό ανέφερε:

«Είμαι συντετριμμένος για αυτό το οποίο έχει συμβεί. Ξέρω ότι ο χρόνος δεν γυρίζει. Είμαι συντετριμμένος για αυτό που προκάλεσα στη Σοφία και κατ’ επέκταση στις τρεις κόρες και τους συνεργάτες μου. Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι να το αλλάξω. Αλλά δεν μπορώ. Θέλω να ξεκαθαριστεί κάτι. Πληροφορήθηκα ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας (σ.σ. Τετάρτη) κρυβόμουν και ότι προσπαθούσα να αποφύγω τη σύλληψη μετά το ένταλμα το οποίο εκδόθηκε. Η αλήθεια δεν είναι αυτή όμως.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας επειδή οι γιατροί μου είχαν συστήσει για τα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζω και το έμφραγμα το οποίο έχω περάσει, μου είχαν συστήσει αφενός να μην παρακολουθώ ειδήσεις και το διαδίκτυο και αφετέρου να ελαχιστοποιήσω τις επικοινωνίες μου. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε είχα κλείσει για αρκετή ώρα το κινητό μου. Το ίδιο μου συνέστησαν και οι ειδικοί ψυχικής υγείας που επισκέπτομαι. Είμαι χάλια ψυχολογικά και ό,τι διάβαζα με επιβάρυνε.

Όταν λοιπόν πληροφορήθηκα το απόγευμα το τι ακριβώς έχει συμβεί, αυτομάτως αυτοβούλως παρουσιάστηκα στο ΑΤ Παλλήνης προκειμένου να εξελιχθεί η ποινική διαδικασία. Αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια. Επαναλαμβάνω και πάλι και θέλω να το τονίσετε από την εκπομπή ότι αναλαμβάνω το βάρος της πράξης μου και ζητώ και πάλι συγνώμη από όλους».

Την ίδια ώρα, η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου,  φέρεται ότι θα καταθέσει αίτηση διαζυγίου τις επόμενες ημέρες, μετά την άγρια κακοποίησή της από τον ποινικολόγο, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι να γίνει η δίκη. Επίσης αναμένεται να καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα για την επιμέλεια της κόρης τους. 

Ο ποινικολόγος βρίσκεται το τελευταίο 24ωρο στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο 4ο κελί της ΣΤ’ πτέρυγας, μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων που είχαν τεθεί σε ισχύ.

Πειθαρχικός έλεγχος από το ΔΣΑ για παλαιότερες δηλώσεις του

Ο κ. Λύτρας αντιμετωπίζει και πειθαρχικό έλεγχο από τον Δικηγορικό Σύλλογο για την υπόθεση του ξυλοδαρμού, ενώ νωρίτερα έγινε γνωστό ότι του επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές για δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν επί υποθέσεων που είχε εμπλοκή ως δικηγόρος.

Ειδικότερα, με δύο αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στον Απόστολο Λύτρα έχουν επιβληθεί ξεχωριστά για κάθε υπόθεση: 1) επίπληξη και 2) χρηματική ποινή. Οι χρηματικές ποινές είναι με ποσά τα οποία κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Και οι δύο πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν για δηλώσεις του κατά το παρελθόν σχετικά με την υπόθεση του 16χρόνου Ρομά στην Θεσσαλονίκη και την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού.

Οι έρευνες για τις δύο αυτές υποθέσεις ξεκίνησαν από τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αμέσως μετά τις δηλώσεις του Λύτρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες είχαν γίνει σε προγενέστερο χρόνο βάθους 6 μηνών.

Ακόμη, ο κ. Λύτρας δεν έχει πληρώσει ως όφειλε την συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με συνέπεια να μην είναι ενήμερη η δικηγορική ταυτότητά του και να μη μπορεί να διοριστεί δικαστικός αντιπρόσωπος, χωρίς αυτό να μεταφράζεται ότι δεν έχει δικηγορική ταυτότητα.

Σχετικά με τον 16χρονο Ρομά η δήλωση του Απόστολου Λύτρα έχει ως εξής: «Η οικογένεια του 16 χρόνου Κωστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού ανέθεσε στο δικηγορικό μας Γραφείο την εκπροσώπηση τους και την υποστήριξη της κατηγορίας. Δεν έχουμε λάβει ακόμα αντίγραφα της δικογραφίας, αλλά σύμφωνα με αυτά που έχουμε πληροφορηθεί είναι βέβαιο ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος.

Παράλληλα, ο Απόστολος Λύτρας ως συνήγορος της μητέρας της 12χρονης, είχε κάνει σχετικές δηλώσεις, οι οποίες κίνησαν την σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Ηλεία: Από αναρρόφηση έχασε τη ζωή του ο 55χρονος στη Μυρτιά – Είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση

Αγίου Πνεύματος: Αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα, η κίνηση στις εξόδους της Αθήνας – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Πραγματοποιήθηκαν 377 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν επτά παραβάσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 18:56