search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 09:20
MENU CLOSE

Άνοιξε αυλαία το EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη (Photos/Video)

21.06.2024 23:19
pride-new

Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Παρασκευής (21/6), η έναρξη του φετινού EuroPride στο θέατρο των Εποχών, στη Θεσσαλονίκη.

Η εκκίνηση της μεγαλύτερης διοργάνωσης για τη διαφορετικότητα που φιλοξενεί για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη δόθηκε με θέα τον Θερμαϊκό.

Σύμφωνα με το voria.gr, η αντιδήμαρχος Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κούλα Γιαννακίδου, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση λέγοντας πως είναι τιμή για τη Θεσσαλονίκη να φιλοξενεί το Europride που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Υπογράμμισε πως είναι μια γιορτή της αγάπης και κατά των διαχωρισμών και των στερεότυπων.

Η διοργάνωση θα διαρκέσει ως τις 29 Ιουνίου και περιλαμβάνει πάνω από 30 εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων ομιλίες, συζητήσεις, εκθέσεις, συναυλίες σε κεντρικά σημεία της πόλης, καθώς και ένα τριήμερο Συνέδριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο, όπως αναφέρεται, θα φέρει στο προσκήνιο τις προκλήσεις, τα προβλήματα, την πρόοδο αλλά και τον συνεχή αγώνα που απαιτεί ο στόχος των ίσων δικαιωμάτων για κάθε μέλος της κοινωνίας.

Σημειώνεται πως είναι το πρώτο EuroPride στην Ελλάδα και το δεύτερο που φιλοξενείται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης είναι: «Επιμονή, Πρόοδος, Ευημερία».

Διαβάστε επίσης:

Ηλεία: Σοβαρές ζημιές από τη φωτιά στο σπίτι του Τζόρτζεβιτς

Φωτιά και στο Παρανέστι Δράμας – Σε δασική έκταση

Πάτρα: Έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού στο Σιμόπουλο Ηλείας – Στο νοσοκομείο Πύργου μεταφέρθηκε πυροσβέστης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 09:19