search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 15:19
MENU CLOSE

Αγωνία στο Μαξίμου από την επανεμφάνιση Σαμαρά και Καραμανλή – Τα μηνύματα των πρώην  

21.06.2024 06:10
samaras karamanlis

Την ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αναζητούν τρόπους προκειμένου η κυβέρνηση να απεγκλωβιστεί από τα θέματα της ακρίβειας που ταλανίζουν καθημερινά τους πολίτες, ενώ παράλληλα οργανώνουν την συνεδρίαση της ΚΟ προκειμένου να αποφορτιστεί στο κλίμα που υπάρχει μετά τον ανασχηματισμό της ΝΔ, έρχεται η κοινή παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή για να ταράξουν τα νερά στο κυβερνών κόμμα. 

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα μιλήσουν σε εκδήλωση που θα γίνει τη Δευτέρα 1 Ιουλίου με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι». Η εκδήλωση θα γίνει για το βιβλίο του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», που για την ιστορία έχει εκδοθεί …το 2020. 

Προφανώς ο χρόνος που επελέγη να γίνει η εκδήλωση αυτή δεν είναι τυχαίος, όπως επίσης και το γεγονός ότι στην εκδήλωση θα μιλήσουν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καταγράψει την προεκλογική τους αφωνία

Σημασία προφανώς θα έχει η ένταση της παρέμβασης, οι χαρακτηρισμοί, οι αφορισμοί και η κριτική, τόσο εναντίον του ιδεολογικού στίγματος που έχει σήμερα η ΝΔ, όσο και εναντίον της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Δηλαδή για την ακρίβεια, τα εθνικά θέματα, την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

Πολλοί πάντως περίμεναν ότι ο Αντώνης Σαμαράς την προεκλογική περίοδο θα έκανε δήλωση στήριξης στην υποψηφιότητα του φίλου του Φρέντι Μπελέρη. Το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν μίλησε ούτε με αφορμή αυτό το θέμα, δείχνει ότι για κανένα λόγο δεν ήθελε να εμπλακεί με την ιστορία τον ευρωεκλογών. Προφανώς ήθελε να διαμηνύσει με τον τρόπο του την δυσαρέσκεια του, ενώ παράλληλα δεν ήθελε να βοηθήσει το κόμμα του, διαφωνώντας με την πολιτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλα τα θέματα. 

Με δεδομένο ότι στην Πειραιώς υπάρχει αναβρασμός καθώς πολλά γαλάζια στελέχη εμφανίζονται δυσαρεστημένα από το γεγονός ότι η ΝΔ έχει χάσει το δεξιό πατριωτικό προφίλ της διεκδικώντας τον χώρο της κεντροδεξιάς, η εκδήλωση αναμένεται να αποτελέσει το μεγάλο γεγονός στη δεξιά παράταξη αναζωπυρώνοντας παλαιότερες εσωκομματικές τριβές. 

Πολλά στελέχη θεωρούν ότι οι ομιλίες των δύο πρώην πρωθυπουργών θα είναι γεμάτες συμβολισμούς τόσο για την φυσιογνωμία του κόμματος όσο και για τις θέσεις και τις απόψεις που έχει πάρει η κυβέρνηση στα εθνικά θέματα. 

Και οι δύο άλλωστε, έχουν αποδείξει ότι όταν αποφασίσουν να μιλήσουν δεν μασάνε τα λόγια τους, ακόμα και αν οι εντυπώσεις που δημιουργούν είναι πολλές και σοβαρές. 

Το σίγουρο είναι ότι την συγκεκριμένη στιγμή ένα μεγάλο κομμάτι στελεχών της ΝΔ αλλά και ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος περιμένουν με ενδιαφέρον να ακούσουν τις τοποθετήσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή.  

Προφανώς αυτά που θα πούνε, θα έχουν να κάνουν και με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς το θέμα αυτό φαίνεται να ανοίγει μέσα στο κυβερνών κόμμα σχετικά νωρίς.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΞ για απειλές Χεζμπολάχ κατά Κύπρου: Κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα Τσίπρα για την ενότητα της Κεντροαριστεράς – Ο Ανδρουλάκης οδηγεί την κούρσα για τις κάλπες στο ΠΑΣΟΚ

Μητσοτάκης για τεχνητή νοημοσύνη: Nα σκεπτόμαστε το κίνητρο πίσω από την ανάπτυξή της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 15:08