search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 15:18
MENU CLOSE

Queen: Πάνω από 1 δισ. δολάρια πουλήθηκε ο μουσικός τους κατάλογος στη Sony

20.06.2024 10:00
freddie-mercury

Για 1,27 δισ. δολάρια, η Sony αποκτά τον μουσικό κατάλογο των θρυλικών Queen, εξαγοράζοντας τα δικαιώματα μερικών από τα πιο διάσημα τραγούδια της ιστορίας.


Τα δικαιώματα επιχείρησε να αγοράσει κι ένας άγνωστος πλειοδότης, ο οποίος όμως σταμάτησε στα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Variety, στη συμφωνία περιλαμβάνονται τα δικαιώματα του μουσικού καταλόγου των Queen για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον Καναδά, καθώς και μια συμφωνία διανομής εκτός αυτών των δύο χωρών.

Τα δικαιώματα που εξαγοράζει η Sony ανήκαν στην Disney, ενώ τη συμφωνία διανομής διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή η Universal.

Όταν λήξει θα την αναλάβει η Sony.

Στη συμφωνία δεν περιλαμβάνονται έσοδα από ζωντανές εμφανίσεις, καθώς τα ιδρυτικά μέλη Brian May και Roger Taylor συνεχίζουν τις περιοδείες με τον Adam Lambert.

Ο μουσικός κατάλογος των Queen είναι εξαιρετικά πολύτιμος περιλαμβάνοντας τραγούδια όπως “Bohemian Rhapsody,” “Another One Bites the Dust,” “Radio Ga Ga,” “39,” “Somebody to Love” και “You’re My Best Friend”, όπως βέβαια και τα τραγούδια που σηματοδοτούν πολλές αθλητικές αναμετρήσεις “We Will Rock You” και “We Are the Champions”.

Παράλληλα, η επιτυχία του βιογραφικού “Bohemian Rhapsody” το 2018 δείχνει τη δυναμική που έχει ακόμη το διάσημο συγκρότημα και δεν αποκλείεται η πιθανότητα ενός μιούζικαλ στο Λονδίνο ή το Μπρόντγουεϊ.

Η Sony φέρεται να πλήρωσε για τους Queen υπερδιπλάσιo ποσό απ΄ό,τι έδωσε για τον μουσικό κατάλογο του Bruce Springsteen, ο οποίος πουλήθηκε για περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Διαβάστε επίσης:

Mad Video Music Awards: Το μήνυμα της Δέσποινας Βανδή για τη βία κατά των γυναικών – «Καμία ανοχή, καμία» (Video)

Κλέλια Ανδριολάτου: Τι αποκάλυψε για το φινάλε του Maestro (Video)

Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Τι λέει ο δικηγόρος του μετά τη σύλληψή του – Γιατί αρνήθηκε να κάνει αλκοτέστ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 15:18