search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 16:07
MENU CLOSE

Πώς σώθηκε ο Κικίλιας στον ανασχηματισμό, ποιους έχασε ο Ανδρουλάκης στη μάχη του ΠΑΣΟΚ και τι συμβαίνει με τα μισθολόγια στον ΣΥΡΙΖΑ

20.06.2024 06:01
kikilias androulakis- kasselakis- new

Καλημέρα σας

Στα… καυτά μπήκε από χθες ο Βασίλης Κικίλιας.

Και μαζί του η κυβέρνηση και η χώρα.

Βλέπετε οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους έφεραν τον εφιάλτη των πυρκαγιών πιο γρήγορα απ’ όσο περιμέναμε ή ελπίζαμε όλοι.

Ο Κικίλιας δίνει εξετάσεις μετά τα περσινά.

Παρά τα όσα έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι, ο Μητσοτάκης τον εμπιστεύτηκε.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός, αποφάσισε μετά ωρίμου σκέψεως να τον κρατήσει στη θέση του στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Για την ακρίβεια, στο τσακ γλίτωσε ο Βασίλης.

Κάποιοι είχαν εισηγηθεί στον Μητσοτάκη να τον αντικαταστήσει με τον πρώην στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Αν έχει όμως ένα «θεματάκι» συνεννόησης με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, ο Φλώρος θα είχε ακόμα μεγαλύτερο. Έτσι κρίθηκε μετά από ψύχραιμες σκέψεις και τελικά ο Κικίλιας έμεινε στη θέση του να παλεύει με τα πύρινα κύματα…

Απώλειες φαν για Ανδρουλάκη

Δεν βλέπω να μπορεί να το παρατείνει πολύ ο Νίκος Ανδρουλάκης το θέμα της ηγεσίας.

Η πρώτη «κατόπτευση» του εδάφους που έκανε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των βουλευτών και των μελών του πολιτικού συμβουλίου, πρέπει να ήταν άκρως απογοητευτική.

Στελέχη που τον στήριξαν στη μάχη ηγεσίας το 2021, είναι πλέον απέναντι. Κι αν δεν είναι απέναντι, δεν είναι μαζί του πάντως.

Κώστας Σκανδαλίδης και Πέτρος Ευθυμίου είναι τρανταχτά παραδείγματα… Κωνσταντινόπουλος, Κατρίνης επίσης.

Ανάλογες απώλειες θα έχει και στην κεντρική επιτροπή εκτιμώ.

Ο Ανδρουλάκης πρέπει να αποφασίσει εάν έχει να κερδίσει κάτι σπρώχνοντας το θέμα πιο κάτω σαν τενεκεδάκι, ή να συγκεντρώσει όσες δυνάμεις (και πιθανότητες) έχει και να δώσει τη μάχη το συντομότερο – ήτοι τον Σεπτέμβριο.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά να μην ταλαιπωρείται και ολόκληρη παράταξη…

Απολύσεις και αργομισθίες στην Κουμουνδούρου

Τέλος οι αργομισθίες είναι, λέει, το μήνυμα της Κουμουνδούρου προς κάθε κατεύθυνση.

Οι υποθέσεις Θανάση Θεοχαρόπουλου και Γιώργου Τσίπρα έφεραν στο προσκήνιο το φαινόμενο με τις επαγγελματικές σχέσεις πολιτικών στελεχών με το κόμμα.

Είναι κάπως περίεργο όλο αυτό.

Να εργάζεσαι κανονικά σε ένα πόστο, εντάξει.

Αλλά να έχεις μισθό ως στέλεχος, δείχνει κάπως.

Είναι τέτοια η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, που συμβαίνει και το εξής παράδοξο: Στη μισθοδοσία παραμένουν ακόμα και άνθρωποι, που έφυγαν για τη… Νέα Αριστερά. Θα πει κάποιος «μα, τι σημασία έχει εάν ανήκουν σε άλλο κόμμα, εφόσον κάνουν τη δουλειά τους;». Και πιθανόν να είχε δίκιο, που το λέει. Με μία διαφορά: Ότι οι άνθρωποι δεν εμφανίζονται πουθενά! Δεν κάνουν καμία δουλειά δηλαδή. Κοινώς αργομισθίες!

Ακόμα κι αν κάποιος δεχθεί ότι μπορεί σε ένα κόμμα να εργάζονται στελέχη άλλου κόμματος – διότι περί αυτού πρόκειται, όχι για υπαλλήλους που κάνουν μία απλή δουλειά -, ε, με την αργομισθία δεν γίνεται να συμφωνήσει.

Αμερική και Τραμπ

Βέβαια, εδώ προκύπτει συμβολικά και ένα ακόμα θέμα: Κάθε φορά που ο Στέφανος Κασσελάκης πάει Αμερική, παίρνει σκληρές αποφάσεις. Ίσως αναγκαίες. Αλλά σκληρές. Η ιστορία ξεκίνησε αν θυμάστε από τον Οκτώβριο. Όταν διέγραψε τον Φίλη και τους άλλους, ενώ βρισκόταν στο Μαϊάμι.

Είναι να μην φεύγει για υπερατλαντικό ταξίδι…

Αφήστε που ξυπνάει κάτι γουστόζικους συνειρμούς, όλο αυτό με τις απολύσεις στην Κουμουνδούρου.

Κάποιοι θυμήθηκαν ότι κάποτε ο Τραμπ, πολύ πριν γίνει πρόεδρος, είχε ένα  τηλεριάλιτι, που έβαζε τους διαγωνιζόμενους στον αδυσώπητο κόσμο του επιχειρείν.

Ε, το ριάλιτι λεγόταν «Απολύεσαι». Και κάθε λίγο και λιγάκι ένας διαγωνιζόμενος, που δεν τα πήγαινε καλά, άκουγε τη φράση «απολύεσαι»…

Διαβάστε επίσης:

Τα μολύβια κάτω από Παπαθανάση, Σταϊκούρα, το δίλημμα του Ανδρουλάκη, το κάλεσμα του Τσίπρα και το δείπνο της Μελέτη στο πολυτελές Colonel

Ο κρίσιμος ρόλος Θεοδωρικάκου, το ρήγμα του Ανδρουλάκη με τον Οδυσσέα, η πρόταση του Παππά και τα τηλεφωνήματα της Ράνιας

Ο ανασχηματισμός που έφαγε την Δόμνα, η μάχη Ανδρουλάκη – Δούκα, ο Κασσελάκης στην εκδήλωση Τσίπρα και οι βολές κατά Σβίγκου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 16:06