search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.07.2024 01:49
MENU CLOSE

Ονομαστική ψηφοφορία για τη ΛΑΡΚΟ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

20.06.2024 11:32
pappas_2006_1460-820_new

Με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή για την τροπολογία που κατέθεσε νυχτιάτικα η κυβέρνηση για τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να παραδώσει την επιχείρηση στο νέο ιδιοκτήτη σε κατάσταση παύσης λειτουργίας, αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησαν το ΚΚΕ που κατέθεσε επίσης, αίτημα για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, αλλά και η Νέα Αριστερά.

Το ΠΑΣΟΚ δια στόματος Μιχάλη Κατρίνη επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και για άλλη νυχτερινή τροπολογία, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση δένει τα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων, καθώς σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης κατά τραπεζικών στελεχών, θα πρέπει να υπάρχει πρόταση από δύο επιθεωρητές της Τράπεζας της Ελλάδος. Για τη συγκεκριμένη τροπολογία κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο μικροσκόπιο της αντιπολίτευσης μπήκε και η τροπολογία για παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων «Πόθεν Έσχες», με τον Νίκο Παππά να καταλογίζει υποκρισία στην κυβέρνηση και να τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την τροπολογία για το «Πόθεν Έσχες» με την πρόσθετη πρόνοια να κατατίθενται και οι ρυθμίσεις δανείων για τους υπόχρεους. «Έχει μία φωτογραφική υφή η διάταξη που έχετε φέρει και αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», επεσήμανε ο Νίκος Παππάς. 

Σε ότι αφορά στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας περί έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών των διυλιστηρίων για το 2023, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Βγήκε μια ανακοίνωση ότι θα φορολογηθούν τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων κατά 33%. Είναι ο κατώτατος συντελεστής που προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό 1854/2022. Δεν τολμάτε να πάτε ούτε μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από αυτό που επιβάλλει ο κανονισμός».

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Σε συζήτηση που είχε γίνει εντός της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ο κ. Θεοχάρης είχε πει ότι για το 2023 δεν υπάρχουν υπερκέρδη των διυλιστηρίων. Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση στην πραγματικότητα των υπερκερδών και ρωτάμε αν προτίθενται να πάνε στον ανώτατο προβλεπόμενο φορολογικό συντελεστή».

Διαβάστε επίσης:

Ο Γεωργιάδης κινείται δικαστικά κατά του Πολάκη καταγγέλοντας κακοδιαχείριση της ΑΕΜΥ Α.Ε

Κεχαγιά: Πιστεύω ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προσπαθούμε να νοικοκυρευτούμε (Video)

Συνέντευξη Μητσοτάκη στον Real FM: Στα 300 εκατ. τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά των διυλιστηρίων, «όχι» σε δεξιά στροφή της ΝΔ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.07.2024 01:03