search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 17:18
MENU CLOSE

Λάρισα: Επέλαση από κατσαρίδες στην πόλη (Video)

20.06.2024 10:41
Untitled design (5)

Σμήνη από ιπτάμενες κατσαρίδες έχουν κάνει την εμφάνιση τους στη Λάρισα, αναστατώνοντας τους κατοίκους.

Ο Κώστας Αργυρόπουλος, αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ εξήγησε ότι η Λάρισα κάθε χρόνο αντιμετωπίζει πρόβλημα με κατσαρίδες, αλλά φέτος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών έκαναν την εμφάνιση τους 20 μέρες νωρίτερα.

«Έχουμε στη Λάρισα το είδος της περιπλανώμενης Αμερικάνας κατσαρίδας. Κάποιοι εδώ τις λένε νατοϊκές ή “Σβαρτσενέγκερ” κατσαρίδες, διότι είναι ογκώδεις και πετάνε.

Το βασικό είναι ότι κάθε χρόνο έχουμε αυτό το πρόβλημα με τις κατσαρίδες, απλά φέτος είχαμε ήπιο χειμώνα και ήρθαν και οι ζέστες αρκετά νωρίς, οπότε ήρθαν περίπου 20 μέρες νωρίτερα και δημιουργήθηκαν έτσι τα έντονα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Action 24.

Αυξήθηκαν οι αναφορές για κατσαρίδες σε σχέση με άλλες χρονιές 

«Τα τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε φέτος στη ΔΕΥΑΛ είναι περίπου 15%-20% παραπάνω σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Κάθε χρόνο δημιουργείται τέλη Ιουνίου με τέλη Ιουλίου το πρόβλημα με τις κατσαρίδες στα φρεάτια και το αντιμετωπίζουμε με απεντόμωση με εταιρεία με την οποία έχουμε σύμβαση που γίνεται με διαγωνιστική διαδικασία κάθε χρόνο. Οι κατσαρίδες εμφανίζονται στα φρεάτια κυρίως», συμπλήρωσε.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνει απεντόμωση τόσο στα σπίτια όσο και στα φρεάτια. «Για να αντιμετωπιστεί σοβαρά το πρόβλημα, πρέπει όταν μας ειδοποιεί ο κόσμος στο κατάστημα ή στο σπίτι, στα φρεάτια τους να κάνουμε εμείς την εφαρμογή της απεντόμωσης θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να κάνουν απεντόμωση μέσα στις οικίες τους για να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα», είπε.

Ερωτηθείς αν συνδέεται με τις πλημμύρες, ο κ. Αργυρόπουλος, τόνισε πως δεν υπάρχει ακόμη αυτή η εικόνα διότι η αύξηση είναι γύρω στο 15-20%, αν ήταν μεγαλύτερη, τότε θα μπορούσε να αποδοθεί στις πλημμύρες.

Διαβάστε επίσης

Χρυσοχοΐδης: Μόνο χθες έγιναν 73 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία – Εγκαθιστούμε 20 panic button κάθε βράδυ

Γιώργος Καραϊβάζ: Στις 26 Ιουνίου η δίκη για τη δολοφονία του – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο Μαρκόπουλο- Σε ποια σημεία παραμένει κλειστή η λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 17:18