search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 18:19
MENU CLOSE

ΥΠΕΞ για απειλές Χεζμπολάχ κατά Κύπρου: Κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών

20.06.2024 21:30
UPEKS
Eurokinissi

Την αμέριστη αλληλεγγύη της Ελλάδας «προς την Κυβέρνηση και τον αδελφό λαό της Κύπρου» εκφράζει σε μήνυμά του το Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις απειλές που διατυπώθηκαν κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η απειλή χρήσης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Χασάν Νασράλα είπε ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να θεωρήσει την Κύπρο εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς.

Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος είναι μέρος της λύσης»

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται σε καμία περίπτωση σε πολεμική σύγκρουση», απάντησε νωρίτερα σήμερα ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, περιγράφοντας τα σχόλια του Νασράλα ως «μη ευχάριστα».

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μέρος του προβλήματος, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος της λύσης. Και ο ρόλος μας αυτός, όπως εκδηλώνεται, για παράδειγμα, μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο, αναγνωρίζεται όχι μόνο από τον αραβικό κόσμο, αλλά από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας» επεσήμανε.

Και επανέλαβε πως η Κύπρος, η χώρα μας, δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση και δεν είναι μέρος του προβλήματος. «Αντίθετα, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε μέρος της λύσης» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ακόμα δίαυλος επικοινωνίας είτε με τη Χεζμπολάχ είτε με την κυβέρνηση του Λιβάνου, ο Κύπριος πρόεδρος είπε πως «φυσικά υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και με την κυβέρνηση του Λιβάνου και με την κυβέρνηση στο Ιράν».

«Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μέσω της διπλωματικής οδού» πρόσθεσε μεταξύ άλλων

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα Τσίπρα για την ενότητα της Κεντροαριστεράς – Ο Ανδρουλάκης οδηγεί την κούρσα για τις κάλπες στο ΠΑΣΟΚ

Μητσοτάκης για τεχνητή νοημοσύνη: Nα σκεπτόμαστε το κίνητρο πίσω από την ανάπτυξή της

Σταϊκούρας: Τον Νοέμβριο η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης – Το δεύτερο τρίμηνο του 2025 η επέκταση προς Καλαμαριά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 18:18